Διαζύγιο σοκ για τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau - Η ανακοίνωση μετά από 18 χρόνια γάμου

O Πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau και η επί 18 χρόνια σύζυγός του, ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους

Ο Justin Trudeau και η Sophie Trudeau, με μια λιτή ανακοίνωση, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του τύπου για το διαζύγιό τους, μετά από 18 χρόνια γάμου. 
Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό του Καναδά, στο προσωπικό του Instagram, τονίζοντας πως "μετά από επίπονες, δύσκολες και γεμάτες νόημα συζητήσεις, πήραν την απόφαση να χωρίσουν" και συνέχισε "..φυσικά παραμένουμε μια δεμένη οικογένεια, με πολλή αγάπη και σεβασμό, τόσο ο ένας για τον άλλο όσο και γι'αυτό που έχουμε δημιουργήσει τόσα χρόνια."

 

 

Λιγο μετά, την ανακοίνωση ανήρτησε και στο δικό της Instagram η πρώην σύζυγος του Trudeau, ενώ έχουν ζητήσει από τον Καναδικό λαό, να σεβαστούν αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικογένειά τους και να λειτουργήσουν με διακριτικότητα για χάρη των τριών παιδιών τους, Xavier, Ella-Grace και Hadrien, 15,14 και 9 ετών αντίστοιχα. 

 

 

Το Πρωθυπουργικό γραφείο, ξεχωριστά εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας την λύση του γάμου και βεβαιώνοντας πως "έχουν γίνει όλα με τον πιο σωστό και ηθικό τρόπο, διασφαλίζοντας έτσι τον τρόπο που θα συνεχίσουν να πορεύονται". 

Το γραφείο του Trudeau συνέχισε, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός και η Sophie είναι "επικεντρωμένοι στο να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές, αγαπημένο και συνεργατικό περιβάλλον" και θα είναι "συνεχής παρουσία στη ζωή των παιδιών τους".

Οι Καναδοί μπορούν να περιμένουν ότι θα βλέπουν συχνά την οικογένεια μαζί και σχεδιάζουν να περάσουν μαζί διακοπές, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα.

Ο Trudeau και η οικογένειά του ζουν στο Rideau Cottage στους κήπους του Rideau Hall στο Οττάβα από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Έχει επίσης ένα εξοχικό στο Harrington Lake, στο Gatineau, Que.

Ως πολιτικό ζευγάρι με δύναμη, οι δύο τους είχαν υψηλό δημόσιο και διεθνές προφίλ πριν από τη θητεία του Trudeau στα εκλεγμένα αξιώματα. Ήδη, η είδηση του χωρισμού τους έχει αναδειχθεί από μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Ο Trudeau, 51 ετών, και η Sophie Trudeau, 48 ετών, παντρεύτηκαν στις 28 Μαΐου 2005 σε μια τελετή που καλύφθηκε από τα ΜΜΕ ευρύτατα, στο Μόντρεαλ.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε νεαρη ηλικία, καθώς η Sophie Trudeau πήγε στο ίδιο σχολείο με τον μικρότερο αδελφό του Trudeau, τον Michel, και όταν ξανασυναντήθηκαν, άρχισαν να βγαίνουν ενώ ήταν συνεργάτες στο φιλανθρωπικό χορό του Grand Prix του Μόντρεαλ το 2003.

Σε μια ανάρτηση για την επέτειό τους πέρυσι, η Sophie Trudeau μίλησε για το πώς το ζευγάρι αντιμετωπίζει "ηλιόλουστες ημέρες, έντονες καταιγίδες και τα πάντα ανάμεσα". Στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγνώρισε ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις μπορούν να είναι "πρόκληση σε πολλούς τρόπους".

Σε μια ανάρτηση που σημείωνε την επέτειο φέτος, ο πρωθυπουργός μοιράστηκε μια φωτογραφία του ζευγαριού κρατώντας τα χέρια, με τη λεζάντα: "Κάθε μίλι αυτού του κοινού ταξιδιού είναι μια περιπέτεια. Σε αγαπώ, Σοφ. Χαρούμενη επέτειος!" Η Sophie Trudeau έχει παίξει ένα κυρίαρχο ρόλο δίπλα στον Trudeau στις διαδοχικές καμπάνιες εκλογών του.

Και ενώ την τελευταία περίοδο έχει συνοδεύσει λιγότερες δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού συνεχίζει να χρησιμοποιεί την δημοφιλία και τα κοινωνικά της δίκτυα για να προωθεί θέματα που της ενδιαφέρουν, όπως η ψυχική υγεία και το ευζήν, καθώς και τα δικαιώματα των γυναικών.

Η οικογένεια εμφανίστηκε μαζί τελευταία στις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας του Καναδά πριν από ένα μήνα, και ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του ταξίδεψαν πρόσφατα μαζί στο Λονδίνο για να παραστούν στην ανακήρυξη του βασιλιά Κάρολου 3oυ, τον Μάιο και φιλοξένησαν την επίσημη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και της πρώτης κυρίας, Τζιλ Μπάιντεν, στο Οττάβα τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ