Άφησαν το Μάντσεστερ και πήγαν στο Μπαλί: Οικογένεια βρετανών με 3 παιδιά βρήκαν την ευτυχία χωρίς φουσκωμένους λογαριασμούς και 12ωρα εργασίας (φωτό)

Ο Μatt Dearing 36 ετών και η σύντροφός του Carlie Donnelley 35 τα άφησαν όλα πίσω τους και ζούνε στην Ινδονησία με τα παιδιά τους, Lincoln, επτά, Delilah, τεσσάρων και Adelaide, ενός

Το ζευγάρι μοιράζεται τη ζωή του στο τικτοκ με την ελπίδα να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους να κανουν το μεγάλο βήμα και να διεκδικήσουν την ζωή που πραγματικά επιθυμούν.

Το πολυπόθητο «αμερικανικό όνειρο» βρήκε ζευγάρι Βρετανών τελικά στο Μπαλί, αφού πήρε τη μεγάλη απόφαση να πουλήσει τα πάντα στη χώρα του και μαζί με τα τρία του παιδιά να μεταναστεύσει στην εξωτική χώρα της Ινδονησίας.

Το ζευγάρι ηλικίας 36 και 35 ετών ρευστοποίησε όλη την περιουσία του στο Μάντσεστερ και εγκατέλειψε τη Βρετανία, αφού, όπως λένε, κουράστηκαν να ζουν για να δουλεύουν.

Πλέον πληρώνουν μόλις 2.000 λίρες τον χρόνο ενοίκιο.

φεφεφε

Ο Μatt Dearing και η σύντροφός του Carlie Donnelley πηραν το ρίσκο να πουλήσει το σπίτι τους για 365.000 λίρες και να μετακομίσουν σε ένα σπίτι με τρεις κρεβατοκάμαρες στην περιοχή Ubud.

Αυτό, περιγράφουν, πλέον τους επιτρέπει να περνάνε περισσότερο χρόνο με τα τρία τους παιδιά, Lincoln, επτά, Delilah, τεσσάρων και Adelaide, ενός.

Ο Μatt, ξυλουργός στο επάγγελμα, δηλώνει «ήταν κάτι που θέλαμε για χρόνια. Κάποιες φορές πηγαίναμε στην Ισπανία και κοιτούσα για καλύβες. Στη Μεγάλη Βρετανία είχα καταντήσει να μην περνάω καθόλου χρόνο με τα παιδιά μου παρά μόνο περίπου μία ώρα πριν πάνε για ύπνο.

Συνεχώς πλήρωνα λογαριασμούς και δούλευα. Έκανα μεγάλη έρευνα για το Μπαλί, καθώς έχει τουρισμό όλο τον χρόνο και ο καιρός είναι υπέροχος.

γνφνφγ

Όπως πρόσθεσε, ήταν επιτέλους ώρα να ξεφύγουν από το κυνήγι με τον χρόνο που τους είχε «να δουλεύουν δέκα ώρες καθημερινά, πολλές φορές ακόμα και 7 μέρες την εβδμάδα».

Τώρα το ζευγάρι σχεδιάζει να χίσει το δικό του σπίτι, ενέργεια που όπως υπολογίζει θα τους εξοικονομήσει περίπου 236.000 λίρες.

Ειδικότερα, χτίζουν δύο βίλες με 4 ή 5 κρεβατοκάμαρες ενώ έχουν το σπίτι που νοικιάζουν για να μένουν μέχρι να ολοκληρωθεί το χτίσιμο των σπιτιών.

«Πουλήσαμε το σπίτι στη Μεγάλη Βρετανία για 365.000 λίρες, με αυτά τα λεφτά μπορέσαμε να αγοράσουμε οικόπεδο 1.200 τμ και να χτίσουμε δύο βίλες.

Χτυπήσαμε φλέβα χρυσού πρόκειται για όλα όσα θέλαμε για εμάς το να είμαστε οικονομικά ελέυθεροι είναι πραγματική ελευθερία. Να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τα παιδιά αντί να δουλεύουμε 10 ωρες την ημέρα.

Έχω ονειρευτεί πολλές φορές να αφήνω τα παιδιά στο σχολειο και να πηγαίνω να τα παίρνω. Εδώ μπορω να το κάνω. Οι ανθρωποι εδώ είναι αξιολατρευτοι και δειχνουν τρομερη ευγνωμοσύνη», λέει ο Ματ.

ξγμγμγ

Η συντροφός του η Κάρλι, η οποία είναι αισθητικός, λέει ότι τα πραγματα είναι φανταστικά μετά την μετανάστευση και συνεχίζει λέγοντας ότι είναι εντελώς διαφορετική η ρουτίνα τους αλλά καλύτερη.

«Περνούσα περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, αλλά όταν ήταν στη δουλειά μας ελειπε ο Ματ. Είναι τέλεια εδώ ο καιρός και το πώς εξερευνούμε διαφοετικά πράγματα».

Όπως λένε, στη Μεγάλη Βρετανία δεν είχαν καθόλου χρόνο για κοινωνική ζωή καθώς δούλευαν συνέχεια, ενώ ο Ματ αναφέρει ότι ήθελε να φύγει από το Μάντσεστερ τα τελυταία 10 χρόνια.

Όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε στην οικογένειά του την απόφασή του να φύγει, τους είπαν ότι είναι ανόητοι αλλά τίποτα δεν τους πτόησε, ξεκαθαρίζουν.

«Όλοι μας έλεγαν τρελούς. Για μένα όμως ο κόσμος είναι μεγάλος και η ζωή πολύ μικρή. Σιχαίνομαι το γεγονός οτι τα παιδιά ήταν τόσο πολύ μέσα. Όταν ήμουν παιδί ήμουν έξω όλη την ώρα δεν το κάνεις αυτό πολύ στο Μάντσεστερ.

Ζευγάρι Βρετανών άφησε τα πάντα πίσω του και πήγε στο Μπαλί

Το μόνο μειονέκτημα στο Μπαλί είναι ότι δεν έχουμε δίκτυο υποστήριξης εδώ, αλλά, ελπίζουμε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να φέρουμε την οικογένειά μας εδώ και σχεδιάζουμε να πηγαίνουμε στη Μεγάλη Βρετανία για 2 με 3 μηνες ».

Το ζευγάρι μοιράζεται τη ζωή του στο τικτοκ με την ελπίδα να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους να κανουν το μεγάλο βήμα και να διεκδικήσουν την ζωή που πραγματικά επιθυμούν.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ