Υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης: Ο βιολόγος με τα επικοινωνιακά χαρίσματα και το "ανεξάρτητο" προφίλ (φωτό - βίντεο)

 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για εκείνον

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε χθες την απόφαση του τέως προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για να είναι υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων ο Νίκος Παππάς και αντ' αυτού επελέγη, με ψηφοφορία, ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Η χθεσινή, μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα και τελικά κατέληξε, μετά από ψηφοφορία-θρίλερ, στην απόφαση να δοθεί στον Κώστα Ζαχαριάδη το χρίσμα για τον Δήμο Αθηναίων.

 

 

Για του λόγου το αληθές, ο Κώστας Ζαχαριάδης επικράτησε με μόλις δύο ψήφους του Νίκου Φίλη, λαμβάνοντας 17 ψήφους, έναντι 15 ψήφων που συγκέντρωσε ο Νίκος Φίλης και 14 ψήφων που πήρε ο «εκλεκτός» του Αλέξη Τσίπρα, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ψηφοφορία ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ κατά άλλες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του Ν. Φίλη και του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης επιτέθηκε φραστικά κατά του Σωκράτη Φάμελλου για τις πρόσφατες δηλώσεις του για τις εσωκομματικές διεργασίες. Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «προσβολή» τα όσα ακούστηκαν και ζήτησε την στήριξη των μελών της ΠΓ. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Facebook: Κώστας Ζαχαριάδης

Το who is who του Κώστα Ζαχαριάδη

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1985, όπου και φοίτησε στο δημοτικό σχολείο έως την ηλικία των 8 ετών. Το 1993 η οικογένειά του μετακόμισε στα Μελίσσια. Το 2002 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Μελισσίων. Από το 2005 έως και σήμερα ζει στο Μαρούσι.

Ακαδημαϊκές Σπουδές

Απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002-2008). Το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία», στο Manchester στην Αγγλία.

 

 

Πολιτική δράση

  • Συμμετοχή, κατά την περίοδο των φοιτητικών χρόνων, στο Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Σχημάτων (ΔΑΡΑΣ) και στην Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ.) με ενεργή δράση στο Βιολογικό Αθήνας.
  • Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2003, την περίοδο 2005-2010, ήμουν εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο.
  • Από το 2013 (ιδρυτικό συνέδριο) έως σήμερα, είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Την περίοδο 2010 έως 2015, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2015 έως και την ημερομηνία προκήρυξης των εθνικών εκλογών του 2019.


eurokinissi


eurokinissi

 

 

 

 

 

Γιατί υποψήφιος;

Γιατί τον ενδιαφέρει ο τόπος που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει. Γιατί τον ενδιαφέρουν τα κοινά, γιατί θέλει να προσφέρει, γιατί πιστεύει ότι η συμμετοχή και η ενασχόληση με την πολιτική είναι δύναμη για μια κοινωνία.

"Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας."

Αντέξαμε στα πολύ δύσκολα, καταφέραμε να πετύχουμε στην κύρια αποστολή της εκλογής αυτής της κυβέρνησης τέσσερα χρόνια πριν. Τώρα μπορούμε καλύτερα, τώρα, έξω από τα μνημόνια, μπορούμε πιο αποτελεσματικά, τώρα μπορούμε πιο γρήγορα.

 

 

 

 

 

 


eurokinissi


eurokinissi

Με ποιο όραμα; Με ποιο σχέδιο;

Με το όραμα των ανθρώπων της γενιάς μου που χτυπήθηκε από την κρίση, αλλά δεν είναι μια χαμένη γενιά. Με το σχέδιο των δημιουργικών και παραγωγικών ανθρώπων για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, με λιγότερες ανισότητες, για μια Ελλάδα σύγχρονη και καινοτόμα. Με σχέδιο για τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή και την προσαρμογή της στα δεδομένα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που συντελείται με την τεχνολογική έκρηξη της εποχής μας.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης καλείται να συμμετέχει σε προεκλογικά πάνελ πολύ συχνά. Διακρίνεται για την ευφράδεια του λόγου και τον τρόπο που εξηγεί τις ιδέες του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ