Συμβουλές για πιο "πράσινες" διακοπές από την Greenpeace!

Πώς να είστε περιβαλλοντικά υπεύθυνοι στις διακοπές σας!

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις, η Greenpeace Greece μας συμβουλεύει για το πώς μπορούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα κατά τη διάρκεια των διακοπών μας.

Φυσικά, το πρώτο που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε είναι η κατανάλωση πλαστικού μίας χρήσης. Η αρχή που έγινε με την απαγόρευση του πλαστικού μιας χρήσης στα πλαστικά καλαμάκια αλλά και η επιβολή τέλους στις πλαστικές σακούλες δεν είναι αρκετή.

Επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, δοχεία φαγητού και υφασμάτινες τσάντες είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιούμε κατά κόρον στις καλοκαιρινές μας διακοπές ώστε να αποφύγουμε τη χρήση πλαστικού.

Μία ακόμη λύση που προτείνει η Greenpeace είναι η αντικάτασταση του αυτοκινήτου με ποδήλατο ή χρήση τοπικής συγκοινωνίας ή ακόμη και το περπάτημα.
 
Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο, μπορεί κανείς να το νοικιάσει για λίγες μέρες στο μέρος που κάνεις διακοπές κι όχι να ταξιδέψει με αυτό.
 

Για περισσότερες συμβουλές για μια ζωή πιο "πράσινη" επισκεφτείτε τη σελίδα της Greenpeace (greenpeace.org/greece/) ή ακολουθήστε την στα social media!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ