Καιρός: Αίθριος και ζεστός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Ισχυροί άνεμοι έως και 7 μποφόρ (βίντεο & χάρτης)

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη 8 Αυγούστου 

Όμβροι ή καταιγίδες στα βορειοανατολικά, κυρίως σε ορεινά τμήματα.

Καλός και ζεστός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ανατολική Μακεδονίας και της Θράκης. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 32-34, στην Ήπειρο από 23 έως 32-34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 35-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 34-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34-35 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33 βαθμούς.

Υψηλή και τοπικά πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ