Καλοκαιρινή εκδρομή στην Ικαρία: 5 ημέρες / 4 νύχτες - Εξερευνήστε το νησί που ο χρόνος σταματά, πιείτε το αθάνατο νερό & χορέψτε μέχρι να βγει ο ήλιος!(φωτό)

Μοναδική ευκαιρία!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι!

Στο νησί της ευζωίας με τα μοναδικά πανηγύρια! Εκεί που ο χρόνος έχει άλλους ρυθμούς!

5 μέρες αεροπορικώς στην Ικαρία - Αρμενιστής – Νας - Εύδηλος - Κάμπος - Ι.Μ. Οσίας Θεοκτίστης - Χριστός Ραχών - Οινοποιείο Αφιανέ - Θέρμα - Αγ. Κήρυκος – Φάρος.  Διαμονή στο DAIDALOS HOTEL 2* και στο Cavos Bay 3* στον Αρμενιστή ή στο KARRAS STAR 3* στο Αυλάκι με μπουφέ πρόγευμα στα ξενοδοχεία και 4 κυρίως γεύματα στα εστιατόρια καθημερινά (ημιδιατροφή εκτός από την τελευταία μέρα).

Αναχωρήσεις: 16/8, 6/9

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα - Ικαρία - Αρμενιστής
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ικαρία. Κατευθυνόμαστε προς τον γραφικό Αρμενιστή και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας DAIDALOS HOTEL 2* και CAVOS BAY 3* στον Αρμενιστή και KARRAS STAR 3* στο Αυλάκι. Ολιγόωρη ξεκούραση και αργότερα, θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε εστιατόριο του χωριού.

2η ΜΕΡΑ
Μικρό φράγμα (Βαθές) – Μονή Μουντέ – Νερόμυλος Σπανέδων – Άγιος Δημήτριος – Χριστός Ραχών – Οινοποιείο Αφιανέ - Νας
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για εξερεύνηση του πανέμορφου παραποτάμιου δάσους στην όχθη των τεχνητών λιμνών στις Βαθές (αθέατος αντιπειρατικός οικισμός). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο επιβλητικό μοναστήρι της Μονής Μουντέ. Ακολουθεί σύντομος περίπατος στο δάσος (διάρκειας 15 λεπτων) προς το Νερόμυλο των Σπανέδων στην κοίτη του ποταμού Χάρακα. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Δημήτριο για επίσκεψη σε εργαστήριο με φυσικά προϊόντα από ικαριακά βότανα για εθνοβοτανική παρουσίαση φυσικών καλλυντικών και τοπικών προϊόντων. Μετά θα μεταβούμε στο κοντινό κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών, γνωστό για τα χαλαρά του ωράρια, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα, καφέ, ραχάτι (ικαριώτικη χαλάρωση) και όμορφες φωτογραφίες στην κεντρική πλατεία και τη γύρω περιοχή. Αργότερα θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό οινοποιείο Αφιανέ, με βραβευμένα διεθνώς κρασιά που βρίσκεται στον οικισμό Προφήτη Ηλία με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Ολοκληρώνουμε τις επισκέψεις της ημέρας στο χωριό Νας, σε ειδυλλιακή τοποθεσία με μαγευτική θέα προς το φαράγγι της Χάλαρης και το γραφικό ορμίσκο. Εκεί, διακρίνονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος και η προκυμαία όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι. Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακή ταβέρνα, επιστροφή στα ξενοδοχεία μας για ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και κολύμπι.


3η ΜΕΡΑ
Αρμενιστής (ελεύθερη μέρα)
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη να απολαύσετε τους χαλαρούς ρυθμούς τις Ικαρίας και το μπάνιο σας στις παραλίες του Αρμενιστή (Λιβάδι, Μεσακτή). Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό.

4η ΜΕΡΑ
Μάραθο – Πηγή – Ι.Μ Οσίας Θεοκτίστης – Κάμπος (αρχαία Οινόη) – Ακαμάτρα - Εύδηλος
Πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε για τον ημιορεινό οικισμό του Μάραθου, με εντυπωσιακή θέα στο αρχαίο Δρυόδασος του Ράντη, την κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ και την περιοχή της αρχαίας Οινόης, σε ένα από τα πιο όμορφα φυσικά μπαλκόνια με πανοραμική θέα στο κέντρο του νησιού. Μέσω Πηγής συνεχίζουμε για το παμπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο. Στο εσωτερικό του ναού, θα δούμε αξιόλογες τοιχογραφίες με απεικονίσεις της Αγίας Γραφής και δίπλα από το ναό τη μικρή σπηλιά μέσα στην οποία είναι χτισμένο το βυζαντινό παρεκκλήσι της μονής, η περίφημη “Θεοσκέπαστη”. Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή μικρή εκκλησία η οποία βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο γρανιτένιο μονόλιθο που μοιάζει με μανιτάρι. Επόμενος σταθμός μας ο Κάμπος, στην τοποθεσία της αρχαίας Οινόης και επίσκεψη στην αρχαιολογική συλλογή του χωριού. Συνεχίζουμε προς τον ημιορεινό οικισμό της Ακαμάτρας με τη μακραίωνη ιστορία, την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και την πανέμορφη πετρόκτιστη πλατεία. Ολοκληρώνουμε τις επισκέψεις μας στον Εύδηλο, το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας που διατηρεί την παραδοσιακή του φυσιογνωμία με πολλά καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στον Αρμενιστή. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και κολύμπι.

5η ΜΕΡΑ
Μονοκάμπι - Αγ. Κήρυκος – Θέρμα (Ιαματικά λουτρά) - Φάρος – Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Μονοκάμπι με στάση έκπληξη για να δούμε ένα από τα σπανιότερα είδη βελανιδιάς στην Ελλάδα, το φελλόδεντρο. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού. Χρόνος για καφέ και περίπατος στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε και θα θαυμάσουμε το γυμνάσιο - αρχαιολογικό μουσείο στο νεοκλασικό κτίριο σε σχέδια του Βέλγου αρχιτέκτονα Ντυμπρέ. Στον μώλο του λιμανιού δεσπόζει η Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό από μέταλλο που υπενθυμίζει τη σχέση του νησιού με το μύθο του Ίκαρου. Επόμενη στάση μας τα Θέρμα, γνωστή ιαματική λουτρόπολη από την αρχαιότητα. Χρόνος για κολύμπι και επίσκεψη ιαματικά λουτρά στο δημοτικό Κέντρο Υδροθεραπείας ”Σπήλαιο” που βρίσκεται μέσα σε μια φυσική σπηλιά, όπου και η ομώνυμη πηγή. Εδώ μην παραλείψετε την εμπειρία του φυσικού χαμάμ, είναι μοναδική! Αργότερα θα έχουμε χρόνο για γεύμα στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Φάρος, ένα ψαροχώρι με εκπληκτικές παραλίες και συνεχίζουμε προς το αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα, εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές αυτού του τόπου.

Πτήσεις µε Sky Express (14-18/7, 2-6/8 & 16-20/8):

Αθήνα – Ικαρία 16:40 - 17:35 GQ450

Ικαρία – Αθήνα 18:05 - 19:00 GQ451

Πτήσεις µε Sky Express (6-10/9):

Αθήνα – Ικαρία 16:40 - 17:35 GQ450

Ικαρία – Αθήνα 11:55 - 12:50 GQ451

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ