Το eirinika μπήκε στο γιοτ 111 μέτρων του Λακσμί Μιττάλ - O βασιλιάς του χάλυβα και στην Ελλάδα με το "καράβι" 300 εκατ. δολαρίων - Δείτε τις φωτό

Luxurious!

Στην Ελλάδα βρέθηκε ο δισεκατομμυριούχος χαλυβδοβιομήχανου Λακσμί Μιτάλ με τη θαλαμηγό του, Alaiya.

Συγκεκριμένα, το εντυπωσιακό αυτό γιοτ εθεάθη στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη πριν μερικές μέρες.

Το ολικό μήκος του είναι 111 μέτρα και το πλάτος του 19 μέτρα.

Ανήκει στον Ινδό μεγιστάνα Lakshmi Mittal, ο οποίος αγόρασε το σκάφος το 2021 από τον Ρωσο-Ουζμπέκο ολιγάρχη Alisher Usmanov

Σύμφωνα με το Forbes, ο Lakshmi Mittal, ο οποίος δραστηριοποιείται στην χαλυβουργία, είναι ο 6ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία που αγγίζει τα 15 δις δολάρια.

Το Alaiya είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα γιοτ στον πλανήτη, με αξία περίπου 300εκ δολάρια.

Διαθέτει μεταξύ άλλων σταθεροποιητές μηδενικής ταχύτητας, γυμναστήριο, ασανσέρ, πισίνα, κινηματογράφο, γκαράζ για tenders, κλαμπ, εγκαταστάσεις SPA και εξέδρα προσγείωσης ελικοπτέρου.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες πρόκειται για ένα υπερπολυτελές σκάφος σχεδιασμένο από την Winch Design, το οποίο παρουσιάζει ένα κλασικό εσωτερικό διακοσμημένο κυρίως από χρυσό και μάρμαρο.

Lurssen yacht ALAIYA interior

superyachtfan.com

Lurssen yacht ALAIYA interior

superyachtfan.com

Lurssen yacht ALAIYA interior

superyachtfan.com

Lurssen yacht ALAIYA interior

superyachtfan.com

Το κομψό κεντρικό σαλόνι διαθέτει μια μεγάλη ανοιχτή σκάλα που οδηγεί στο επάνω σαλόνι και μια τραπεζαρία με γυαλί στο κεντρικό κατάστρωμα. Οι ανέσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ!

Θα βρείτε ακόμη μια μεγάλη πισίνα, ένα σπα με ευρύχωρη σάουνα, μπαλκόνι και σινεμά. Το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 18 άτομα με πλήρωμα 38 ατόμων.

Winch Design

Η Andrew Winch Design είναι μια εταιρεία σχεδιασμού πολυτελών γιοτ με έδρα το Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Andrew Winch το 1986 και είναι γνωστή για τη δημιουργία ειδικών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για superyachts, megayachts και ιδιωτικά τζετ.

Έχουν τη φήμη ότι δημιουργούν μοναδικούς και εξατομικευμένους χώρους που αντικατοπτρίζουν τις προσωπικότητες των πελατών της και τα γιοτ τους έχουν αναγνωριστεί ευρέως για τα κομψά και διαχρονικά τους σχέδια. Έχουν συνεργαστεί με πολλούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές σκαφών στον κόσμο, όπως οι Feadship, Lürssen και Amels και έχουν επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους κατασκευαστές ιδιωτικών τζετ όπως οι Bombardier και Gulfstream.

Στο Πόρτο Ράφτη ο Ινδός βασιλιάς του χάλυβα με θαλαμηγό 300 εκατ. δολαρίων-2

Στο Πόρτο Ράφτη ο Ινδός βασιλιάς του χάλυβα με θαλαμηγό 300 εκατ. δολαρίων-1

Η εταιρεία είναι γνωστή για την εστίασή της σε υλικά υψηλής ποιότητας, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα σχέδιά της. Αξιοσημείωτα έργα περιλαμβάνουν το Ντουμπάι, το Dilbar και το Excellence.

Lakshmi Mittal

Ο 73χρονος Mittal που κάνει για μια ακόμα χρονιά διακοπές στην Ελλάδα είναι Ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας του χάλυβα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ArcelorMittal, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χάλυβα στον κόσμο καθώς και πρόεδρος της βιομηχανίας παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα Aperam.

maxaragias06

Η εταιρεία συμμετοχών του Mittal κατέχει το 38% της ArcelorMittal και μερίδιο 3% στην Queens Park Rangers ομάδας της EFL Championship, της δεύτερης κατά σειρά ποδοσφαιρικής κατηγορίας στην Αγγλία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ