Ένας πεντανόστιμος μεζές από τον Άκη Πετρετζίκη: Τυρί σαγανάκι με σάλτσα από ντοματίνια - γλυκό & αλμυρό σε πλήρη αρμονία

Ποιος να αντισταθεί;

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σαγανάκι

Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε διαγώνια το τυρί και το βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και στη συνέχεια το βουτάμε στο νερό. Το περνάμε άλλη μία φορά από το αλεύρι, το νερό και τέλος μόνο από το αλεύρι.
Το βάζουμε στο καυτό τηγάνι και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

 

Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ και τα πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να σπάσουν.
Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια και το βάζουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη ρίγανη, τις πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, τον χυμό από το λεμόνι, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Συστατικά

Για το σαγανάκι

200 γρ. γραβιέρα
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. νερό
αλάτι
200 γρ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

100 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
1 αγγούρι
1/2 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ρίγανη
3 πιπεριές τσίλι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1/2 ματσάκι κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ