Iδού πώς να «καταργήσετε»τις μικροπλαστικές σακουλίτσες από την κουζίνα - Καταναλώνουμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε 1 πιστωτική κάρτα την εβδομάδα- Βρίσκεται στους πνεύμονες & το αίμα μας

Απλές λύσεις για να μειώσουμε τα μικροπλαστικά από τη ζωή μας από το National Geographic

Τα μικροπλαστικά βρίσκονται συνεχώς στην καθημερινότητά μας και το χειρότερο είναι ότι είναι δύσκολο να τα εντοπίσουμε. Οι κίνδυνοι για την υγείας μας; Πολλοί!

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάθε εβδομάδα καταναλώνουμε το βάρος μίας πλαστικής πιστωτικής κάρτας σε μικροπλαστικά!

Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει 22 εκατομμύρια μικροπλαστικά και νανοπλαστικά, κάθε χρόνο! Υπάρχουν παντού! Στον αέρα μας, στο νερό και στο φαγητό μας!

Έτσι, τα μικροπλαστικά εμφανίζονται στο αίμα μας και στα πνευμόνια μας, κάνοντας τους ερευνητές να ανησυχούν.

Υπάρχει όμως λύση, ώστε να μειώσουμε την κατανάλωσή τους!

Στην κουζίνα!

Pexels

Ακόμη και το ανοίξεις μία πλαστική σακούλα ή το να κόψεις λαχανικά επάνω σε έναν πλαστικό πάγκο κοπής, μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση μικροπλαστικών. Αντί αυτών, είναι καλύτερο να προτιμήσεις μία επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για να αγοράσεις τρόφιμα χωρίς περιτύλιγμα, ενώ ιδανικά θα πρέπει να αντικαταστήσεις τον πλαστικό πάγκο κοπής με ένα ξύλινο.

Ένας ακόμη τρόπος για να μειώσεις την κατανάλωση μικροπλαστικών είναι η τοποθέτηση φίλτρου νερού στη βρύση σου. Με αυτό τον τρόπο τα μικροπλαστικά φιλτράρονται και βελτιώνεται η ποιότητα νερού που καταναλώνεις.

Ταυτόχρονα, όταν καθαρίζεις, επέλεξε να το κάνεις με πανιά από μικροΐνες που βοηθούν στην αποβολή των μικροπλαστικών.

Στο μπάνιο!

Άλλες εστίες ρύπανσης μπορεί να προέρχονται από το μπάνιο! Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε δεν είναι πάντοτε τόσο αθώα όσο φαίνονται! Ταυτόχρονα, μία σειρά από προϊόντα μιας χρήσης περιέχουν μικροπλαστικά!

Η λύση είναι απλή! Προσέχουμε πολύ τα καθαριστικά που αγοράζουμε. Υπάρχουν καθαριστικά τα οποία προστατεύουν τόσο εμάς όσο και το περιβάλλον. Ακόμη, αποφεύγουμε τη χρήση προϊόντων μιας χρήσης όπως μαντηλάκια ή ξυραφάκια, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό! Επίσης, επιλέγουμε προϊόντα που δεν έχουν μέσα πλαστικό (plastic-free), όπως παραδείγματος χάριν μπάρες σαπουνιού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ