Αλεξανδρούπολη: Κάτοικος "συνέλαβε" μετανάστες για τις φωτιές - Παρέμβαση του Αρείου Πάγου - Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή

Θύελλα αντιδράσεων για τη ρατσιστική δράση στον Έβρο.

Οργή έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να έχουν "συλλάβει" μετανάστες και να τους έχουν κλείσει σε τρέιλερ. Στο βίντεο ακούγεται ο άνθρωπος που προέβη σε αυτήν την πράξη να επιδίδεται σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, την ώρα που η φωτιά στην Αξεξανδρούπολη μαινόταν. 

Μάλιστα, στο βίντεο που φαίνεται να κατηγορεί τους μετανάστες για την εκδήλωση της φωτιάς, παροτρύνει κι άλλους να πράξουν το ίδιο. 

Πιο συγκεκριμένα στο βίντεο αναφέρει: 

«Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Ανοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Ανοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε πούστη, θα μας κάψον αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 215 κομμάτια τα μπάσταρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Ολο το βουνό έχει γεμίσει γαμώ την τρέλα τους ρε πούστη. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γάμησέ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο» .

Στον εισαγγελέα τα 3 άτομα που εμπλέκονται

Μετά τον σάλο που προκλήθει, η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε πως ο άνδρας του βίντεο προσήχθη και κρατείται από τις αρμόδιες αρχές, μαζί με δύο ακόμη άτομα που φέρεται να εμπλέκονται.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα φλέγεται: η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη εκτός ελέγχου - "Κλείστε πόρτες και παράθυρα" στον Ασπρόπυργο - Καίγονται σπίτια στην Χασιά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρενέβη άμεσα. Θα διεξαχθή έρευνα για αδικήματα, όπως αρπαγή και βιαιοπραγία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ