Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα στην Πάρνηθα - Στη Δαδιά στον Έβρο το πιο ενεργό μέτωπο - Μάχη με τις φλόγες και στη Βοιωτία

Αποκαρδιωτικές εικόνες...

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η φωτιά στην Πάρνηθα, αλλά η εικόνα παρουσιάζει κάποια βελτίωση. Η φωτιά μαίνεται και στη Βοιωτία, αλλά ευτυχώς δεν απειλούνται οικισμοί. Το πιο σοβαρό μέτωπο αυτήν τη στιγμή είναι η Δαδιά στον Έβρο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις τεράστιες προσπάθειες για να σβήσουν όλες τις εστίες πυρκαγιάς, που εξακολουθούν να καίνε σε όλη την χώρα.

Φωτιά στην Πάρνηθα - Στάχτη σπίτια και αυτοκίνητα

Στην Πάρνηθα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής και στο Ρέμα της Γιαννούλας. Η εικόνα στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στους πρόποδες της Πάρνηθας είναι αποκαρδιωτική. Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτός ο οικισμός και η Αγία Παρασκευή είναι εκείνοι που έχουν πληγεί περισσότερο από όλους.

Eurokinissi

Eurokinissi

Μεγάλο το πρόβλημα στον Έβρο

Στη Δαδιά και στον Έβρο γενικότερα είναι το πιο ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης: Ευρήματα - σοκ στο σπίτι του 45χρονου εμπρηστή: Προσανάμματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες

Τι δήλωσε ο Γιάννης Αρτοποιός

Μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Δαδιά, Έύβοια, Βοιωτία, Ασπρόπυργο, Φυλή και Πάρνηθα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι τα πολλαπλά μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα προβληματίζουν τις αρχές που πλέον κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες.

«Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε αυτά τα μέτωπα» δήλωσε ο κ. Αρτοποιός αναφέροντας ότι στις έρευνες που διεξάγονται για τους εμπρησμούς εμπλέκονται πλέον η ΕΥΠ και Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών.

«Αναζητούμε δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό»

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αναζητούνται δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή τόνισε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές εν εξελίξει. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή τη στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλυτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει συλλεγεί υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ