CNN - Νέος Γενικός Διευθυντής για να ανεβάσει την τηλεθέαση ο πολύς Mr Μαρκ Τόμσον – Πρώην μεγάλο κεφάλι σε BBC & NewYork Times

Το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του.

Ο Μαρκ Τόμσον, πρώην διευθύνων σύμβουλος των New York Times και γενικός διευθυντής του BBC, ανακοινώθηκε ως ο νέος επικεφαλής του CNN. Ο Τόμσον θα αναλάβει επίσημα τους ρόλους του διευθύνοντος συμβούλου, του προέδρου και του αρχισυντάκτη του CNN στις 9 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ένταξή του στο CNN και την αντιμετώπιση της τρέχουσας ανάγκης για ακριβείς και αξιόπιστες ειδήσεις.

Ο διορισμός έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το CNN, καθώς αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η μείωση των παραδοσιακών τηλεοπτικών εσόδων και η πλοήγηση σε ένα πολύπλοκο πολιτικό περιβάλλον. Η εμπειρία του Τόμσον στη μετατροπή των Times σε ψηφιακή δύναμη κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας κρίσης θεωρείται πλεονέκτημα. Αναγνώρισε την ανατρεπτική κατάσταση της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης, αλλά τόνισε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο εμπορικό σήμα και τη δημοσιογραφική δύναμη του CNN.

Ο Τόμσον θα ηγηθεί επίσης μιας παγκόσμιας ειδησεογραφικής εταιρείας με 4.000 υπαλλήλους, η οποία έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Τζεφ Ζούκερ, του κλεισίματος του CNN+ και της απόλυσης διακεκριμένων παρουσιαστών. Η προσωρινή ηγετική ομάδα, γνωστή ως "The Quad", θα συνεχίσει υπό την ηγεσία του Τόμσον.

Καθώς η δραστηριότητα της καλωδιακής τηλεόρασης μειώνεται, η πρόκληση για τον Τόμσον θα είναι να κατευθύνει το CNN προς τις ψηφιακές πλατφόρμες και τις πλατφόρμες streaming. Το λανσάρισμα του CNN Max στο πλαίσιο της ευρύτερης πλατφόρμας Max είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ιστορικό του Thompson στην ηγεσία των μέσων ενημέρωσης και οι επιτυχημένοι ψηφιακοί μετασχηματισμοί, τον καθιστούν έναν πολλά υποσχόμενο υποψήφιο για να οδηγήσει το CNN σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή.

«Ο Μαρκ είναι πραγματικά καινοτόμος, μεταμόρφωσε και οδήγησε στην ψηφιακή εποχή δύο θεσμούς της δημοσιογραφίας, από τους πιο σεβαστούς στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο κόσμος χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, αξιόπιστες και ακριβείς πληροφορίες και δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν τόσα μέσα για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ανάγκη, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό», είπε ο ίδιος ο Τόμσον, που θα αναλάβει καθήκοντα στις 9 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ