Σοκ στην Κέρκυρα: Ψυχοπαθής σκότωσε 63χρονη τρόφιμο μέσα στο ψυχιατρείο - 12 χτυπήματα σε πρόσωπο και λαιμό (βίντεο)

12 χτυπήματα σε πρόσωπο και λαιμό δέχθηκε η 63χρονη....

Ασθενής στην Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σκότωσε 63χρονη ασθενή που νοσηλευόταν στα Οξέα.

Σύμφωνα με κερκυραϊκά ΜΜΕ, η άτυχη γυναίκα είχε εισαχθεί την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο νοσοκομείο.

 

 

Το θύμα φαίνεται να κοιμόταν την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, ενώ ο δράστης της επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό στις 21:55 το βράδυ της Πέμπτης.

 

Ο δράστης έχει απομονωθεί προσωρινά, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ και ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας, Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Εγκληματολογικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

 Εργαζόμενοι ψυχιατρείου: ''Έχουμε τονίσει πολλές φορές την υποστελέχωση του προσωπικού''

Με δελτίο τύπου ο ψυχιατρικός τομέας του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:  Στις 31/8/23 κατά τη διάρκεια της απογευματινής βάρδιας στο τμήμα οξέων και πριν τη λήψη της βραδινής θεραπευτικής αγωγής και κατά την ώρα που οι νοσηλευτές εκτελούσαν εργασίες του τμήματος , ασθενής σκότωσε συνασθενη του.

Καταρχάς εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπτήρια στους συγγενείς του θύματος.

Το τραγικό αυτό και απρόβλεπτο περιστατικό παρότι θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή λόγω της ιδιαιτερότητας των ασθενών του τμήματος , αναδεικνύει για άλλη μια φορά την κατάσταση υποστελέχωσης του τμήματος που έχουμε τονίσει και αναφερθεί και σε προηγούμενα περιστατικά βίας, όπου ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί με 6 κλίνες στη συνεχεία αυτές διπλασιάστηκαν με τον αριθμό να παραμένει αριθμητικά το ίδιο.

Επιπλέον η ίδια η χωροταξία του τμήματος (σχήματος Γ) ,και της κλινικής εν γενεί η οποία είναι χωρισμένη σε 2 ορόφους, δεν βοηθάει στην επιτήρηση και στην παρακολούθηση των ασθενών με την μη άμεση οπτική επαφή όλων των δωματίων.

Είναι απαραίτητο οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας να λειτουργούν με ασφάλεια για ασθενείς και προσωπικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ