Ζωή μετά το θάνατο; Ένας γιατρός ισχυρίζεται ότι έχει την απάντηση

Ο γιατρός που μελέτησε 5.000 περιπτώσεις παρ' ολίγον θανάτου, ισχυρίζεται ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο

Ένας ογκολόγος από το Κεντάκι που μελέτησε σχεδόν 5.000 περιπτώσεις παρ' ολίγον θανάτου τα τελευταία 37 χρόνια, ισχυρίζεται ότι έχει καταλήξει να πιστεύει ότι "υπάρχει σίγουρα μεταθανάτια ζωή".

Ο Τζέφρι Λονγκ ήταν ειδικευόμενος γιατρός στον τομέα της ογκολογίας όταν συνάντησε για πρώτη φορά ένα άρθρο που περιγράφει μια παρ' ολίγον θάνατο. Μελετούσε το πώς να θεραπεύσει καλύτερα τον καρκίνο χρησιμοποιώντας ακτινοβολία σε μια βιβλιοθήκη όταν συνάντησε αυτή τη συναρπαστική περίπτωση που κατέληξε να του αλλάξει τη ζωή.

Μέχρι εκείνο το σημείο, του είχαν μάθει ότι οι άνθρωποι ήταν είτε ζωντανοί είτε νεκροί, αλλά εδώ ήταν αυτός ο καρδιολόγος που του περιέγραψε την απίστευτη εμπειρία ενός ασθενούς που είχε πεθάνει και μετά επέστρεψε στη ζωή. Ο Λονγκ ανυπομονούσε να μάθει περισσότερα για τις επιθανάτιες εμπειρίες και απέκτησε εμμονή με αυτές που μετά την παραμονή του ίδρυσε το "Ίδρυμα Ερευνών Εμπειριών Κοντά στον Θανάτο" και έκτοτε έχει συλλέξει και μελετήσει χιλιάδες περιαστατικά. Το συμπέρασμά του είναι ότι υπάρχει σίγουρα ζωή μετά τον θάνατο.

Φωτογραφία: Johannes Plenio/Unsplash

«Είμαι γιατρός. Έχω διαβάσει κάθε έρευνα για τον εγκέφαλο και έχω εξετάσει κάθε πιθανή εξήγηση για τα περιστατικά αυτά», έγραψε ο Δρ. Λονγκ σε ένα δοκίμιο για το Insider Magazine.

«Η ουσία είναι ότι κανένα από αυτά δεν βγάζει νόημα. Δεν υπάρχει καν μια εύλογη φυσική εξήγηση για αυτό το φαινόμενο».

«Αυτές οι εμπειρίες μπορεί να ακούγονται κλισέ: το έντονο φως, το τούνελ, τα αγαπημένα πρόσωπα. Αλλά μετά από πάνω από είκοσι πέντε χρόνια μελέτης των περιστατικών, έχω καταλήξει να πιστεύω ότι αυτές οι περιγραφές έχουν γίνει κοινές επειδή είναι αληθινές», είπε ο ογκολόγος.

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει όταν ένα αντικείμενο πέφτει μέσα σε μια μαύρη τρύπα - Μετά θάνατον η τελευταία επιστημονική μελέτη του Στίβεν Χόκινγκ

«Δούλεψα ακόμη και με μια ομάδα παιδιών κάτω των πέντε ετών που είχαν ζήσει κάτι παρόμοιο. Ανέφεραν τις ίδιες εμπειρίες με τους ενήλικες - σε αυτή την ηλικία, είναι απίθανο να έχετε ακούσει για έντονα φώτα ή σήραγγες μετά τον θάνατό σας».

Παρόλο που κάθε μία από τις περισσότερες από 4.800 εμπειρίες σχεδόν θανάτου που έχει μελετήσει τις τελευταίες τρεισήμισι δεκαετίες είναι διαφορετική, πολλές από αυτές μοιράζονται ορισμένα πρότυπα. Για παράδειγμα, περίπου το 45% των ανθρώπων που έχουν μια εμπειρία παραλίγο θανάτου έχουν επίσης μια εξωσωματική εμπειρία, η οποία μπορεί να περιγραφεί ως «η συνείδησή τους διαχωρίζεται από το φυσικό τους σώμα, συνήθως αιωρείται από πάνω».

Προφανώς, κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας εμπειρίας, μια γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της ενώ καβαλούσε το άλογό της και ενώ το σώμα της παρέμενε εκεί, η συνείδησή της ταξίδεψε με το άλογό της πίσω στο αγρόκτημα που είχαν αφήσει. Αργότερα μπόρεσε να περιγράψει με ακρίβεια τι είχε συμβεί στο αγρόκτημα, παρόλο που το σώμα της δεν ήταν εκεί, και οι παρευρισκόμενοι επιβεβαίωσαν τον απολογισμό της.

«Μπροστά στις συντριπτικές αποδείξεις, έχω καταλήξει να πιστεύω ότι υπάρχει σίγουρα μια μεταθανάτια ζωή», είπε ο Τζέφρι Λονγκ, προσθέτοντας ότι η δουλειά του με τα περιστατικά αυτά τον έχει κάνει έναν πιο συμπονετικό και στοργικό γιατρό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ