Story of the day: Πάρτε μαθήματα μακροζωίας από την Περλ Τέιλορ - Είναι 102 ετών & δίνει συμβουλές μέσα από τα social media (φωτό - βίντεο)

Απολαύστε την!

Τελικά ίσως όντως η ηλικία να είναι απλά ένας αριθμός ...

Το ζωντανό παράδειγμα, η Περλ Τέιλορ από τις ΗΠΑ η οποία είναι 102 ετών.

Αλλά το θέμα δεν τελειώνει εδώ...

Η ίδια διατηρεί έναν αρκετά ενεργό λογαριασμό στο Tiktok μέσα από τον οποίο μοιράζεται συμβουλές διατροφής, άσκησης, ζωής ...

Τα βίντεο της μάλιστα συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές.

Η Τέιλορ, γεννημένη στην Κούβα τον Ιανουάριο του 1921 μεγάλωσε στην Τζαμάικα και δήλωσε χαρούμενη που μοιράζεται τα μυστικά της μακροζωίας της, ενώ ελπίζει όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας να ακολουθήσουν το δικό της lifestyle.

«Υποθέτω ότι έχω πολλά μαθήματα ζωής να μοιραστώ», είπε η ίδια στο Insider.

@taygusta Replying to @arimalove1119 thank you everyone for the birthday wishes. I read all of the comments to my grandma. Our Caribbean Capricorn Queen is filled with gratitude and sends love to you all! ♥️??? #centenarian #jamaica #grandmasoftiktok ♬ Three Little Birds - Bob Marley & The Wailers

Αποφεύγει τα συσκευασμένα τρόφιμα

Η Περλ που ετοιμάζει κάθε γεύμα για τον εαυτό της πρόσθεσε: «Έχουν περάσει χρόνια που δεν έχω φάει τίποτα συσκευασμένο, σφάζαμε τα δικά μας γουρούνια και κοτόπουλα», τόνισε δηλώνοντας περήφανη για τις ρίζες της από Κούβα, Τζαμάικα και Ινδία που σύμφωνα με την ίδια την ώθησαν στην επιλογή να τρέφεται με προϊόντα από την φύση.

Αν και τρώει περιστασιακά παϊδάκια, κοτόπουλο ή κιμά στην πλειοψηφία επιλέγει να τρώει πιάτα χορτοφαγικά, ενώ ένα τυπικό πρωινό για εκείνη όπως αποκάλυψε είναι η ψιλοκομμένη παπάγια και η μπανάνα, συνοδευόμενα από ψητές τηγανίτες που τις σερβίρει με κινόα, λιναρόσπορο και ρύζι.

Όσον αφορά στο μεσημεριανό της επεσήμανε πως αυτό ήταν πάντα ελαφρύ και το δείπνο της συνήθως περιλαμβάνει ρύζι και φασόλια Τζαμάικας.

Το μυστικό ρόφημα

Η ίδια όπως αποκάλυψε πίνει ποτό ενυδάτωσης μηδενικών θερμίδων, δύο έως τρία μπουκάλια μεταλλικό νερό και ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς καφεΐνη την ημέρα, ενώ την ίδια στιγμή δεν αλλάζει όπως λέει με τίποτα τον σπιτικό της «πράσινο χυμό» της που φτιάχνει στο μπλέντερ. Τα φρέσκα συστατικά περιλαμβάνουν ρίζα αλόης, σέλινο, μαϊντανό, τζίντζερ και νερό.

«Συνήθως θα το πιώ πριν το δείπνο», είπε.

Σχετικά με το αλκοόλ η Τέιλορ υπογράμμισε πως περιορίζεται σε δύο ποτήρια γλυκό κόκκινο κρασί κάθε εβδομάδα. «Υποθέτω ότι βοηθά στην εκδήλωση της ευτυχίας», συμπλήρωσε.

Γυμναστική με ψώνια στο σούπερ μάρκετ

Επιπρόσθετα, η Περλ είπε ότι με ευκολία μπορεί να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες του διώροφου σπιτιού της, ενώ πλένει μόνη τα ρούχα της.

«Σηκώνω το πόδι μου και το κρατάω εκεί για τέσσερα από τα πέντε δευτερόλεπτα» και πρόσθεσε: «Το κάνω 10 φορές σε κάθε πόδι», όταν αναφέρθηκε στην ρουτίνα γυμναστικής που ακολουθεί.

Ωστόσο, η πιο εντατική μορφή άσκησή που προτιμά είναι να εξερευνά τους διαδρόμους των τοπικών σούπερ μάρκετ όσο κάνει τα ψώνια της: «Περπατάω γύρω από το σούπερ μάρκετ για δύο ώρες κάθε Σαββατοκύριακο»

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κάνει και διαλογισμό τονίζοντας πως παίρνει βαθιές ανάσες περιστρέφοντας ταυτόχρονα τον λαιμό της. «Με χαλαρώνει και με απαλλάσσει από κάθε πόνο στο σώμα μου που μπορεί να είχα αναπτύξει επειδή κοιμόμουν στο πλάι», είπε συγκεκριμένα.

Κάνει μπάνιο με ελαιόλαδο ... γιατί όχι;

Η 102 ετών Περλ όσον αφορά στην περιποίησή της είπε ότι χρησιμοποιεί απλό σαπούνι στο πρόσωπό της, ωστόσο, της αρέσει να κάθεται με τις ώρες στην μπανιέρα όπως σημείωσε: «Δεν κάνω ποτέ ντους γιατί πάντα θέλω να απλώνομαι και να χαλαρώνω».

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε η ίδια ετοιμάζει το νερό του μπάνιου ρίχνοντας μια bath bomb, μετά προσθέτει μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και στην συνέχεια άλατα.

«Ακολουθώ αυτό το τελετουργικό τριών βημάτων κάθε φορά, ακριβώς γιατί διατηρεί το δέρμα μου λείο και απαλό», ανέφερε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ