Καλαμάτα: 2.000 χορωδοί στην πόλη το 2015 - Προσπάθειες για διοργάνωση των παγκόσμιων αγώνων χορωδιών!

Τουλάχιστον 2.000 χορωδούς από 39 χώρες τον Οκτώβριο του 2015,  φιλοδοξεί να φιλοξενήσει  η Καλαμάτα στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Χορωδιών (World Choir Games).



Για το σκοπό αυτό τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα υψηλόβαθμο κλιμάκιο του διεθνούς οργανισμού Interkultur πραγματοποιώντας αυτοψία και επισκέψεις στις υποδομές της πόλης, με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή η διοργάνωση των αγώνων στην Καλαμάτα. Ολοκληρώνοντας χθες την επίσκεψη αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στις υποδομές και στις συνθήκες φιλοξενίας, που μπορεί να παρέχει η πόλη, γεγονός που από ό,τι φάνηκε δίνει αρκετούς πόντους ενόψει της τελικής απόφασης το επόμενο διάστημα. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε το κλιμάκιο της Interkultur για την παρουσία του στην Καλαμάτα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι ιδιαιτέρως αποδοτική και χρήσιμη στο δρόμο και για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021.



Ενθουσιασμένος από την πόλη, τους ανθρώπους, αλλά και το φαγητό που δοκίμασε στην Καλαμάτα, εμφανίστηκε ο Γερμανός πρόεδρος του οργανισμού Interkultur Γκίντερ Τιτς, ο οποίος σημείωσε ότι οι αγώνες φέρνουν μαζί τους μήνυμα ειρήνης μεταξύ των λαών, ενώ επεσήμανε ότι οι 2.000 χορωδοί έρχονται να γνωρίσουν από κοντά τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όσο καλύτερα περάσουν, τόσο θα μεταφέρουν τις καλύτερες εμπειρίες στις πατρίδες τους.
Παρών στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν και ο φιλέλληνας Σουηδός, πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος “Μίκης Θεοδωράκης” Ινκεμαρ Ρεντίν, ο οποίος σε πολύ καλά ελληνικά αναφέρθηκε στη συμβολή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στην αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στη συμβολή της γνωριμίας του με τους ιθύνοντες της Interkultur για την επικείμενη φιλοξενία των αγώνων στην Καλαμάτα.
Με τα καλύτερα λόγια για την Καλαμάτα και για την προοπτική φιλοξενίας των αγώνων σε αυτή, μίλησε και ο Σουηδός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Interkultur Κρίστιαν Λιούνγκρεν, ο οποίος επεσήμανε ότι μέσα από την εμπειρία του από τις δραστηριότητες του οργανισμού έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο και αυτό το άρωμα ευελπιστούν να φέρουν και στην Καλαμάτα. Δήλωσε επίσης χαρούμενος, που σχεδιάζεται ένα τέτοιο φεστιβάλ στην Ελλάδα, κάτι το οποίο σαν σκέψη υπήρχε από το 2000 αλλά δεν είχε καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί. Επεσήμανε επίσης ότι εκτός από το διαγωνιστικό μέρος θα υπάρχει και εκπαιδευτικό κομμάτι, ενώ δεν παρέλειψε και αυτός από την πλευρά του να εξάρει τη διαχρονική συνεργασία του με το Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είναι και πρόεδρος των καλλιτεχνικών διευθυντών της Interkultur.



Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας χθες υπέγραψε με τους εκπροσώπους του διεθνούς οργανισμού προσύμφωνο, θέτοντας τις βάσεις για την ανάληψη αυτής της μεγάλης διοργάνωσης, ενώ όρισε τριμελή επιτροπή για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Interkultur. Την επιτροπή αποτελούν ο πρόεδρος της “Φάρις” Νίκος Μπασακίδης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Δήμου Καλαμάτας Κώστας Κοντοθανάσης και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Διονύσης Μαλλούχος.

Πηγή: Ελευθερία Καλαμάτας
http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/33472-xorwdoi-kalamata

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ