Κασσελάκης για το "κρατίδιο" στα Κατεχόμενα: ''Υπάρχουν φορές που ψάχνω μια λέξη στα ελληνικά, μέσα στην κούραση & αϋπνία, αυτό έπαθα'' (βίντεο)

Τι λέει για το λάθος με τα Κατεχόμενα....

Με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να διορθώσει τη δήλωση για τα Κατεχόμενα.

Να σημειώεσουμε πως κατά την διάρκεια δηλώσεών του ενώπιον δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στο Αιγάλεω το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τα Κατεχόμενα «κρατίδιο δικό τους» και «βόρειο τμήμα» προκαλώντας αντιδράσεις.

Έτσι αργότερα θέλησε να απολογηθεί, αναρτώντας ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Δείτε επίσης: Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Mου απευθύνθηκε με υποτιμητικό στιλάκι επειδή είμαι γυναίκα - Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ο κ. Κασσελάκης είπε: "Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα".

Και συνέχισε: "Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε – απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους".

Ολόκληρη η δήλωση Κασσελάκη:

"Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

 

 

Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε – απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ