Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη B. Εύβοια - Toν εντόπισαν βατραχάνθρωποι στα 52 μέτρα βάθος (βίντεο)

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια, την Πέμπτη.

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες 28/9 στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες  βατραχάνθρωποι βούτηξαν στα ανοιχτά της παραλίας του Αχλαδίου στο σημείο που εκτιμούσαν ότι είχε πέσει το ελικοπτέρο, αντόπισαν την άτρακτο και απεγκλώβισαν τον πιλότο, σε βάθος που σύμφωνα με πληροφορίες φθάνει τα 52 μέτρα.

Δείτε επίσης:  Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Ψάχνουν το πιλότο - Ήταν πρώην στρατιωτικός & εξαιρετικά έμπειρος χειριστής (βίντεο)

Μπορεί να είναι εικόνα ορίζοντας, ωκεανός και λυκόφως

Η επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου και της ατράκτου του ελικοπτέρου ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα νερά ήταν θολά, λασπωμένα με μηδαμινή διαύγεια, λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Ο πιλότος είναι συνταξιούχος στρατιωτικός εξαιρετικά έμπειρος, έχοντας διατελέσει πιλότος στα Χιούι στην Πολεμική Αεροπορία αλλά και με θητεία στη συνέχεια στην πολιτική αεροπορία.

 

 

 

To ελικόπτερο κατέπεσε χθες το πρωί ενώ στην περιοχή επικρατούσαν εξαιρετικά κακές συνθήκες.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενός Agusta 109, απογειώθηκε από τις Αφίδνες με προορισμό τον Βόλο, δηλώνοντας ότι θα κάνει πέρασμα από το Μαντούδι.

Μπορεί να είναι εικόνα ομίχλη, ορίζοντας, ωκεανός και λυκόφως

 

Ωστόσο, στις 9 το πρωί ανέφερε ότι θα προσγειωθεί λόγω καιρού. Είναι άγνωστο αν από εκείνο το σημείο επιβίβασε κάποιο άτομο, αλλά στις 10 το πρωί δήλωσε ότι θα απογειωθεί για Βόλο και ότι θα πραγματοποιήσει πτήση χαμηλού ύψους. Λίγα λεπτά αργότερα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αχλαδίου της Βόρειας Εύβοιας.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ