Γνωρίστε το μεγαλύτερο σε ηλικία ψάρι! Ο Μαθουσάλας είναι 90 ετών & βολτάρει μόνος αφού δεν έχει άλλους συνομήλικους ... (φωτό - βίντεο)

Είναι περίπου 1,5 μέτρα ...

 Γνωρίστε τον Μαθουσάλα, το ψάρι που του αρέσει να τρώει φρέσκα σύκα, να ικανοποιείται με τρίψιμο στην κοιλιά και πιστεύεται ότι είναι το γηραιότερο ψάρι ενυδρείου στον Κόσμο.

Στη Βίβλο, ο Μαθουσάλας ήταν ο παππούς του Νώε και λέγεται ότι έζησε μέχρι 969 χρόνων. Το ψάρι Μαθουσάλας δεν είναι τόσο αρχαίο, αλλά οι βιολόγοι της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνιας πιστεύουν ότι είναι περίπου 90 ετών, χωρίς γνωστούς ζωντανούς συνομηλίκους του.

 

 

Ο Μαθουσάλας είναι ένα αυστραλιανό πνευμονόψαρο (δίπνοο -lungfish) μήκους 4 ποδιών (1,2 μέτρων), 40 λιβρών (18,1 κιλών) που μεταφέρθηκε στο Μουσείο του Σαν Φρανσίσκο το 1938 από την Αυστραλία.

Ενα πρωτόγονο είδος με πνεύμονες και βράγχια, το αυστραλιανό πνευμονόψαρο πιστεύεται ότι είναι ο εξελικτικός σύνδεσμος μεταξύ ψαριών και αμφιβίων.

Δεν είναι άγνωστος στη δημοσιότητα, η πρώτη εμφάνιση του Μαθουσάλα στο «San Francisco Chronicle» ήταν το 1947: «Αυτά τα παράξενα πλάσματα -με τα πράσινα λέπια που μοιάζουν με φρέσκα φύλλα αγκινάρας- είναι γνωστά στους επιστήμονες ως πιθανός ‘ελλειπτικός κρίκος’ μεταξύ των χερσαίων και των υδρόβιων ζώων».

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το γηραιότερο αυστραλιανό πνευμονόψαρο βρισκόταν στο «Shedd Aquarium στο Σικάγο». Αλλά αυτό το ψάρι, που ονομαζόταν παππούς, πέθανε το 2017 σε ηλικία 95 ετών.

«Χωρίς εναλλακτική, ο Μαθουσάλας είναι ο παλαιότερος», είπε ο Αλαν Ζαν (Allan Jan), ο επικεφαλής βιολόγος στην Ακαδημία και φύλακας των ψαριών. Οι φροντιστές του Μαθουσάλα πιστεύουν ότι το ψάρι είναι θηλυκό, αν και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το φύλο του είδους χωρίς επικίνδυνη αιμοληψία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ