Άκης Πετρετζίκης: Quesadillas με κοτόπουλο - Το απόλυτο μεξικάνικο πιάτο!

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο! 

Συστατικά

200 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει

 

150 γρ. τσένταρ, ή οποιοδήποτε άλλο τυρί που λιώνει

50 γρ. τυρί κρέμα

 

1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

2 τορτίγιες, 20 εκ.

1 κ.σ. βούτυρο

θυμάρι, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ. ή το ξεψαχνίζουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ 100 γρ. τσένταρ, το τυρί κρέμα, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Απλώνουμε τις 2 τορτίγιες στον πάγκο εργασίας. 

Μοιράζουμε τη γέμιση μέχρι τη μέση σε κάθε τορτίγια και τις διπλώνουμε ώστε να κλείσουν. 

Βάζουμε ένα τηγάνι με καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. 

Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι.

Βάζουμε τις quesadillas στο τηγάνι, τη μία δίπλα στην άλλη, και τις σκεπάζουμε με το καπάκι.

Ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν οι τορτίγιες και να λιώσει το τυρί.

Αφαιρούμε το καπάκι και τις αναποδογυρίζουμε με προσοχή.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 50 γρ. τυρί και τις σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι. 

Ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να λιώσει το τυρί από πάνω. 

Αφαιρούμε τις quesadillas από το τηγάνι, τις κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.

Who is who

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ