Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Καρατόμησε τη διοίκηση του νοσοκομείου "Αγ. Όλγα" μετά τις καταγγελίες για την ψυχιατρική κλινική (βίντεο)

Μετά το Νοσοκομείο Μεταξά, ο υπουργός Υγείας έπαυσε την διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», αυτήν την φορά για τις άθλιες συνθήκες στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ψυχιατρική κλινική στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, πήγε σήμερα στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της κλινικής.

«Η αλήθεια πρέπει να λέγεται με το όνομά της. Εδώ, στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου "Αγία Όλγα" υπάρχουν εικόνες που μας προσβάλλουν» δήλωσε λίγο αργότερα.

Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η παρούσα ηγεσία του υπουργείου, όπως και η προηγούμενη, ελέγχθη από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, ενώπιον όλων των διοικητών των νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας, «πρώτιστο μέλημα κάθε διοίκησης θα είναι η διατήρηση των όρων υγιεινής, αλλά και αξιοπρέπειας, όχι μόνο στα χειρουργεία και τα εργαστήρια, αλλά κατά κύριο λόγο στους χώρους νοσηλείας και στους χώρους προσωπικής υγιεινής. Γεγονός που σημαίνει ότι η σημερινή κατάσταση εδώ είναι απαράδεκτη».

Ήδη το υπουργείο έχει προγραμματίσει και έχει εντάξει σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης την πλήρη ανακαίνιση όλων των Ψυχιατρικών Κλινικών, όλων των Γενικών Νοσοκομείων της χώρας, έργο που ανέρχεται σε περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ.

Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες και πριν από την έναρξη του νέου χρόνου. Επίσης, υπάρχει και η προοπτική μιας ιδιωτικής χορηγίας.

«Όλα αυτά δεν δικαιολογούν τη σημερινή κατάσταση και αυτό είναι απολύτως βέβαιο» τόνισε ο κος Μπαρτζόπουλος.

Λίγο αργότερα με εντολή του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύθηκε από τα καθήκοντα της η διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ ξεκίνησαν ήδη εργασίες προσωρινής αποκατάστασης, ώστε η πτέρυγα να είναι λειτουργική και οι συνθήκες ανθρώπινες για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους.

Νωρίτερα ο κος Βαρτζόπουλος είχε πει πως «και ο υπουργός κι εγώ όποτε χρειάζεται, αλλά και η αρμόδια ΔΥΠΕ, η οποία επιβλέπει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο και η αρμόδια υποδιοικήτρια, η οποία επιβλέπει τις ψυχιατρικές δομές έχουν επανειλημμένως τονίσει και το λέω και το υπογραμμίζω ότι, οι διοικήσεις πρέπει να βλέπουν κάθε κομμάτι του Νοσοκομείου σαν να είναι το σπίτι τους».

Σε ανακοίνωση του το υπ Υγείας αναφέρει μεταξύ άλλων πως η καλή κατάσταση των νοσοκομειακών χώρων, ώστε να διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας και επισημάνει:

«Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανακαίνιση και αναβάθμισή τους με τη διάθεση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Για τις ψυχιατρικές κλινικές είναι σε εξέλιξη, ήδη, η υλοποίηση προγράμματος για την αναβάθμισή τους, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παρά ταύτα, και έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται η εντολή αυτή δόθηκε από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διοικητές και περιφερειάρχες με την ανάληψη των καθηκόντων του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ