Κλοπή των 52 τόνων λαδιού: ''πουλούσαν λίγο λίγο", λέει ο δικηγόρος των παραγωγών - "Θεωρούμε ότι έγινε μέσα από τον Συνεταιρισμό''

Μήνυση για υπεξαίρεση κατέθεσαν ελαιοπαραγωγοί για το χαμένο ελαιόλαδο

Στην κατάθεση μήνυσης για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, σε βαθμό κακουργήματος, προχώρησαν 18 ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, ύστερα από την αποκάλυψη ότι δεκάδες τόνοι ελαιόλαδου ...έκαναν φτερά από τις δεξαμενές τού Αγροτικού Συνεταιρισμό Ελαιουργίας στον Πολύγυρο, όπου φυλάσσονταν αυτές οι ποσότητες.

Είχε προηγηθεί μήνυση για κλοπή στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Συνεταιρισμού, με την οποία κατήγγειλε την απώλεια τουλάχιστον 37 τόνων ελαιόλαδου κατά τα προηγούμενα 24ωρα και συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής.

Σε αυτές τις συνθήκες διεξάγεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και ήδη ελήφθησαν οι πρώτες καταθέσεις.

Οι 18 ελαιοπαραγωγοί, μέλη του Συνεταιρισμού, υποστηρίζουν στη μήνυσή τους ότι δεν τελέστηκε κλοπή, αλλά ότι το ελαιόλαδο υπεξαιρέθηκε- και γι' αυτό άλλωστε στο κείμενο της μήνυσής τους στρέφονται κατ' αγνώστων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

 

 

«Οι παραγωγοί που εκπροσωπώ και τους ανήκουν συνολικά οι 22,5 τόνοι του εξαφανισμένου λαδιού, υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να έχει κλαπεί μια τέτοια ποσότητα μέσα σε διάστημα 3 ημερών» ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί Θανάσης Γιοβανούδας. Εξήγησε, δε, ότι η εξαγωγή τέτοιων ποσοτήτων προϋποθέτει εκτός από ειδικό τεχνικό εξοπλισμό και αρκετό χρόνο, ενώ μία τέτοια ενέργεια θα γινόταν αντιληπτή από περιοίκους καθώς οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού δεν βρίσκονται σε απομονωμένο σημείο αλλά κοντά σε οικίες.

Ο δικηγόρος των ελαιοπαραγωγών μίλησε και στο MEGA για την απίθανη υπόθεση.

"Εκπροσωπώ τους ελαιοπαραγωγούς που ήταν μέλη του Συνεταιρισμού εδώ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και δεν συντασσόμαστε με την θέση του Συνεταιρισμού. Ξαφνικά τη Δευτέρα, οι ελαιοπαραγωγοί που πήγαν να πάρουν λάδι που είχαν αφήσει με φύλαξη στις δεξαμενές του Συνεταιρισμού, δεν υπήρχε σταγόνα λάδι στις δεξαμενές. Ο Συνεταιρισμός την επόμενη μέρα κατήγγειλε ότι έγινε κλοπή εντός του Σαββατοκύριακου, θέση με την οποία δεν συντάσσονται οι ελαιοπαραγωγοί. Σιγά σιγά το λάδι πουλήθηκε μέσα από τον Συνεταιρισμό ή με άλλον τρόπο", είπε αρχικά.

 

 

Ο κ. Γιοβανούδας αναφέρθηκε στο πώς θεωρεί η πλευρά των ελαιοπαραγωγών ότι έγινε η κλοπή του λαδιού.

"Θεωρούμε ότι έγινε μέσα από τον Συνεταιρισμό απλώς δεν μπορούμε να κατονομάσουμε ποιος το έκανε. Βγάζανε ποσότητα, 400-500 κιλά ή 1 τόνο και του έγιναν στην αγορά. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να έχει γίνει αυτό. Ο Συνεταιρισμός είναι στα όρια του οικισμού. Καμία από τις οικίες που είναι κοντά στον Συνεταιρισμό δεν αντιλήφθηκαν κίνηση το Σαββατοκύριακο που έγινε η κλοπή. Καμία από τις κάμερες δεν δείχνει κίνηση το Σαββατοκύριακο που έγινε η κλοπή. Τα φορολογικά παραστατικά και τιμολόγια είναι στα χέρια της Ασφάλειας. Είναι εύκολο να διαλευκανθεί η υπόθεση, καθώς όταν πήγαιναν οι ελαιοπαραγωγοί να πάρουν το λάδι τους τους έδιναν λιγότερους από 30 τενεκέδες", σημείωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ