28 Οκτωβρίου: Στην Αδριανούπολη ή στα Γιάννενα & τα Ζαγοροχώρια - Στη Χίο ή στην Καστοριά

Μην χάσετε τα μοναδικά αυτά ταξίδια!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν φανταστικές εκδρομές εντός της Ελλάδας για την 28η Οκτωβρίου!

28η Οκτωβρίου εκδρομή στην Αδριανούπολη, οδικώς

6 ημέρες με πούλμαν σε Αλεξανδρούπολη - Κάραγατς - Δαρδανέλια  - Σουφλί - Καβάλα Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή καθημερινά.

Αναχώρηση: 25/10

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Ramada Plaza Thraki 5* και το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

Αλεξανδρούπολη –Σουφλί – Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη μεταξένια πολιτεία, το Σουφλί. Ξενάγηση στο "Μουσείο τέχνης μεταξιού" και ελεύθερος χρόνος για καφέ στην πλατεία. Αναχώρηση για τις ακριτικές Καστανιές ακολουθώντας τη διαδρομή παράλληλα με τον ποταμό Έβρο. Απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος, αγορές από τα Duty free και φτάνουμε στην Αδριανούπολη. Διασχίζοντας το κέντρο της πόλης και βλέποντας όλα τα σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Plaza Hotel Edirne 4* και ελεύθερος χρόνος για αγορές στα γειτονικά εμπορικά κέντρα και το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η ΜΕΡΑ

Κάραγατς - Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με την Αδριανούπολη, την επί ένα αιώνα -σχεδόν- πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο προάστιο Κάραγατς θα επισκεφτούμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Όριαν Εξπρές, καθώς και το μνημείο της Λοζάνης. Επόμενη επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Υγείας, που στεγάζεται σε κτήριο του 15ου αιώνα, έργο του σουλτάνου Βαγιαζήτ ΙΙ. Στη συνέχεια φτάνουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το επιβλητικό τέμενος Σελιμιγιέ του 16ου αιώνα, ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη του ισλαμικού κόσμου με τον μεγαλύτερο τρούλο και τέσσερις μιναρέδες 75 μέτρων, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, θα θαυμάσουμε το Εσκί τζαμί, το Μπεζεστένι, το Κερβάν Σαράι, τον κεντρικό πεζόδρομο Σαρακλάρ και τη μεγάλη κλειστή αγορά με παραδοσιακά προϊόντα. Αναρίθμητα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφέ στη διάθεση μας για να γευτούμε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και γλυκά ανατολής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον παραδοσιακό μεζέ τζιγέρι, τηγανιτό μοσχαρίσιο συκώτι, που μόνο εδώ θα βρείτε. Ελεύθερος χρόνος να ανακαλύψετε τα μυστικά, τις γεύσεις και τα αρώματα της ανατολής. Μην παραλείψετε μια βόλτα στο μεγάλο εβδομαδιαίο παζάρι, σημείο αναφοράς κάθε Παρασκευή. Είδη ένδυσης, υπόδησης και σπιτιού στη διάθεση σας πάντα με το καθιερωμένο ‘παζάρι’. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η ΜΕΡΑ

Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στην Αδριανούπολη. Αξίζει να απολαύσετε ένα παραδοσιακό λουτρό και μασάζ στο παλαιότερο χαμάμ της πόλης. Το Saray hamam από το 1363 προσφέρει στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης με παραδοσιακές ανατολίτικες μεθόδους. Μην παραλείψετε ανατολίτικα γλυκά ταψιού με αμύγδαλο και φιστίκι, παραδοσιακά αμυγδαλωτά και λουκούμια που μπορείτε να αγοράσετε σε πολύ καλές τιμές! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κιουνεφέ στο MADO και προφιτερόλ στο ODO. Το βράδυ, θα δειπνήσουμε και θα διασκεδάσουμε σε τοπική ταβέρνα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, γλέντι και χορό οριεντάλ!

5η ΜΕΡΑ

Αδριανούπολη – Δαρδανέλια (Καλλίπολη / Gelibolu) - Αλεξανδρούπολη

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στην ιστορική Καλλίπολη στα Δαρδανέλια. Βόλτα στο γραφικό λιμάνι με τα ψαροκάικα, την προκυμαία με τα καφέ και τον κεντρικό πεζόδρομο. Σπεσιαλιτέ της περιοχής τα θαλασσινά και τα μύδια. Τελωνειακός έλεγχος και επίσκεψη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, με το Δημοτικό της Πάρκο, το Νεοκλασικό κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και τα ερείπια των δύο τζαμιών. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης για καφέ, ψώνια και σουβενίρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Ramada Plaza Thraki 5*. Το βράδυ δείπνο μπουφέ

6η ΜΕΡΑ

Καβάλα – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι στο manessistravel.gr

28η Οκτωβρίου εκδρομή στα Γιάννενα - Ζαγοροχώρια

3, 4 μέρες με πούλμαν σε Μέτσοβο - Καλπάκι - Μεγάλο Πάπιγκο - Κόνιτσα - Κήποι - Μονοδένδρι - Βίκος - Μουσείο Βρέλλη - Αρχ. Δωδώνη - Όρραον. Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* της επιλογής σας με ημιδιατροφή.

Αναχώρηση: 26, 27/10

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Μέτσοβο - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Δομοκού - Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Χρόνος για γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών, επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και για παραδοσιακά ψώνια. Μέσω εξαιρετικής διαδρομής της Νέας Εγνατίας Οδού φτάνουμε στα Γιάννενα. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Βρέλλη (έξοδα ατομικά) όπου θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά, τη ζωή στα χρόνια της Επανάστασης. Αργότερα άφιξη και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας Epirus Palace Congress & Spa 5*, Du Lac Congress & Spa 5* και Grand Serai Congress & Spa 5* και το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

Καλπάκι - Μεγάλο Πάπιγκο - Κόνιτσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το ξακουστό Καλπάκι. Επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο όπου θα ενημερωθούμε με προβολή slides για την βαριά ιστορία της περιοχής, στο ΟΧΙ του 1940. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα ανεβούμε στο Μεγάλο Πάπιγκο (καιρού επιτρέποντος). Σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, έχουν να επιδείξουν παράδοση εξαιρετικής φιλοξενίας και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική κωμόπολη της Κόνιτσας, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η ΜΕΡΑ

Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κάστρο - Νησί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και το τρίτοξο του Καλογήρου με προορισμό τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου). Θα γοητευτούμε από τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας, θα έχουμε χρόνο για περπάτημα, καφέ και θα επισκεφθούμε και το Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή). Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει “λουτρό” και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Μονοδένδρι. Εκεί, από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Μετά το μεσημέρι, επιστρέφουμε στην πόλη. Από τον μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά για να δούμε τον οντά με τις τρύπες των όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Για όσους δεν ακολουθήσουν, προτείνουμε επίσκεψη στο κάστρο. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν και το Βυζαντινό μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η ΜΕΡΑ

Αρχ. Χώρος & Θέατρο Δωδώνης - Όρραον - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο ιερό της Δωδώνης (έξοδα ατομικά) το οποίο έχει συνδεθεί από τα αρχαιότατα χρόνια με τη λατρεία του Δία. Το αρχαιότερο στην ελληνική επικράτεια μαντείο προκαλεί δέος με την ενέργεια που αναβρύζει ο χώρος και τις εικόνες που μας δημιουργεί από τα βάθη των αιώνων. Κατόπιν μας περιμένει μια περιήγηση σε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις – φρούρια της αρχαίας Ηπείρου, το Όρραον, τον τόπο όπου μεγάλωσε η Πριγκίπισσα των Μολοσσών (Μυρτάλη) και πέρασε μέρος από τα παιδικά του χρόνια, ο γιός της, Μέγας Αλέξανδρος. Εδώ στέκουν ακόμη αγέρωχα σε ύψος (μέχρι 7 μέτρα) μερικά από τα εντυπωσιακά λιθόκτιστα σπίτια του αρχαίου οικισμού. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μέγαρο του βασιλιά Αλκέτα, τη μεγάλη δεξαμενή της πόλης και την οικία Α όπου μεγάλωσε η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μ. Αλέξανδρου. Η οικία Α θεωρείται, παγκοσμίως, ως το καλύτερα σωζόμενο παράδειγμα υστεροκλασσικής οικίας σε όλες τις αρχαίες δομημένες ζώνες! Και μετά από αυτήν την τόνωση γνώσης και εικόνων θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, μέσω της Νέας Ιόνιας οδού και της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου, με ενδιάμεσες στάσεις.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι στο manessitravel.gr

28η Οκτωβρίου εκδρομή στη Xίο - Σμύρνη

Αναχωρήσεις: 26/10

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

4, μέρες αεροπορικώς σε Χίο  - Νέα Μονή - Αυγώνυμα - Ανάβατος - Άγιος Μηνάς - Κάμπος – Βολισσός - Πιτυός - Τσεσμέ – Σμύρνη – Στοές Φραγκομαχαλά - Μουσείο Μαστίχας- Πυργί - Μεστά Διαμονή στο ξενοδοχείο CHIOS CHANDRIS 4* με ημιδιατροφή. 

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Χίος (Περιήγηση πόλης) – Βολισσός – Πιτυός

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Χίο. Άφιξη στο νησί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού. Η γνωριμία μας ξεκινά από το περίφημο και καλοδιατηρημένο κάστρο του. Αφού θαυμάσουμε τόσο τον υπέροχο χώρο όσο και την μαγευτική θέα θα καταλήξουμε στην πόλη της Χίου για να επισκεφτούμε την βιβλιοθήκη Κοραή και το λαογραφικό μουσείο Αργέντη (έξοδα ατομικά), μιας και στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Η Βιβλιοθήκη του Κοραή είναι μια από τις παλιότερες και μεγαλύτερες βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα μιας και η συλλογή της απαριθμεί περισσότερους από 250.000 τόμους. Στο κτίριο της Βιβλιοθήκης και συγκεκριμένα στο δεύτερο όροφο στεγάζεται το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη. Το μουσείο περιλαμβάνει μια αξιόλογη συλλογή με ενδυμασίες καθώς και πολλά κεντήματα από διάφορα χωριά του νησιού. Τα υφαντά, τα εργαλεία, τα σκεύη, οι χαλκογραφίες, οι πίνακες, τα πορτραίτα των αρχόντων καθώς και διάφορα ξυλόγλυπτα αντικείμενα βοηθούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει την καθημερινή ζωή των Χιωτών στη διάρκεια των αιώνων 17ο και 19ο. Συνεχίζουμε για τη Βολισσό, ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, που κατά τον Θουκυδίδη, ήταν κάποτε μια παλιά αιολική πόλη και ήταν ανάμεσα σε αυτές που ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Τα βυζαντινά χρόνια, στην κορυφή ενός λόφου, κατασκευάστηκε ένα κάστρο με σχήμα τραπεζίου και έξι κυκλικούς πύργους. Εκεί θα έχουμε χρόνο για γεύμα στα ταβερνάκια του χωριού (έξοδα ατομικά). Τελευταίος προορισμός της σημερινής εκδρομής μας είναι το χωριό Πιτυός, xτισμένο σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και πεδιάδα. Στο τοπίο παρεμβάλλεται και ένα βυζαντινός πύργος, μικρές εκκλησίες και έναν ανεμόμυλο και θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Το απόγευμα άφιξη στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας CHIOS CHANDRIS 4*, χτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία με εκπληκτική θέα στο πέλαγος και το λιμάνι της Χίου. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

Νέα Μονή Χίου - Ανάβατος – Αυγώνυμα - Μονή Αγίου Μηνά - Κάμπος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Νέα Μονή Χίου, κτίσμα του 11ου αιώνα και αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Σήμερα το Μοναστήρι κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό, βυζαντινό χωριό - κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα, Ανάβατο. Ο "Μυστράς" του Αιγαίου, παρόλο που σήμερα είναι ένα έρημο χωριό, κουβαλάει ως τις μέρες μας την ιστορία του νησιού. Έπειτα θα επισκεφτούμε το χωριό Αυγώνυμα, κτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων που συγκαταλέγεται στα Μεσαιωνικά χωριά του νησιού, με τον ιδιότυπο φρουριακό αρχιτεκτονικό ρυθμό τους. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα και με μικρά παράθυρα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να προστατεύονται από τις πειρατικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα. Πολλά σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους, ακόμα υπάρχουν τα περάσματα (κτισμένες σήμερα πόρτες) από σπίτι σε σπίτι, για να υπάρχει οδός διαφυγής όταν ο εχθρός έμπαινε στο ένα σπίτι. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την περίφημη και ιστορική Μονή του Αγίου Μηνά, εκεί όπου έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές Χριστιανών. Τέλος θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ στον εντυπωσιακό Κάμπο. Ο Κάμπος συνιστά ένα ιδιαίτερο οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται αρμονικά το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και είναι ευρέως γνωστός για τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών, αλλά και τα παλιά αρχοντικά σπίτια. Γοητευμένοι και απόλυτα γεμάτοι από την μέρα μας επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ πλούσιο δείπνο μπουφέ και χρόνος ελεύθερος. 

3η ΜΕΡΑ

Τσεσμέ – Σμύρνη – Στοές Φραγκομαχαλά

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και μετάβαση στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το καραβάκι για Τσεσμέ (προαιρετική εκδρομή – έξοδα ατομικά). Περνώντας έξω από τα ελληνικά χωριά Αλάτσατα και Βούρλα, φτάνουμε στη θρυλική πόλη της Σμύρνης, όπου επισκεπτόμαστε τα πολλά της αξιοθέατα (φημισμένο Ρολόι, Κυβερνητικό Μέγαρο, σιδηροδρομικός σταθμός Κασαμπά, Ελληνικό Προξενείο). Θα έχουμε χρόνο για περίπατο στην πάλαι ποτέ συνοικία του Φραγκομαχαλά και περνώντας από την αρχαία αγορά της Σμύρνης, φθάνουμε στον Άγιο Βουκόλο, τη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε από την Καταστροφή του 1922. Ο ναός έχει αποκατασταθεί πρόσφατα και μαρτυρεί με την παρουσία του τις όμορφες – αλλά και τραγικές – στιγμές του ελληνισμού της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της Σμύρνης για καφέ, φαγητό και ψώνια. Το απογευματάκι θα κάνουμε την τελευταία βόλτα μας στο Τσεσμέ και θα πάρουμε το καραβάκι της επιστροφής για το ξενοδοχείο, όπου θα απολαύσουμε το δείπνο μπουφέ μας.

4η ΜΕΡΑ

Μουσείο Μαστίχας - Πυργί - Μεστά - Χώρα - Αθήνα

Πρωινό μπουφέ και από την εκδρομή μας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σήμα κατατεθέν του νησιού, το μουσείο μαστίχας Χίου (έξοδα ατομικά). Βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται και παράγεται η γνωστή σήμερα σε όλο τον κόσμο, μαστίχα. Εδώ θα μάθουμε για την παραδοσιακή τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας και το πως η διαχείριση της μαστίχας ιστορικά, διαμόρφωσε το αγροτικό και οικισμένο τοπίο της Χίου έως και σήμερα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το «ζωγραφιστό χωριό» Πυργί, όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και παρ' όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σ' αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο. Ακολούθως θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, το μεσαιωνικό χωριό Μεστά. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του πηγάζει από τη Βυζαντινή περίοδο και το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο σαν ένα κάστρο. Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Άφιξη στη Χώρα με χρόνο για φαγητό και αγορά τοπικών προϊόντων και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι στο manessistravel.gr

28η Οκτωβρίου εκδρομή στη Καστοριά

4 μέρες με πούλμαν σε Καστοριά - Πρέσπες - Νυμφαίο - Σπήλαιο Καστοριάς - Ντολτσό.  Διαμονή στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5* Deluxe στην Καστοριά με ημιδιατροφή.

Αναχωρήσεις: 26/10

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, μέσω Καλαμπάκας. Καμινάδες που στέλνουν μηνύματα θαλπωρής και γλυκές μυρωδιές από τα πετρόχτιστα αρχοντικά μας καλωσορίζουν στην πόλη των γουναράδων, την Καστοριά. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa 5* Deluxe στην Καστοριά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

Ενυδρείο - Σπήλαιο Καστοριάς “Σπηλιά του Δράκου” - Λαογραφικό Μουσείο (Αρχοντικό Αϊβάζη) - Πόλη (Ντολτσό)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450 τετραγωνικών μέτρων, που υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες και το εγκαινίασε ο ίδιο ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Επόμενη μας στάση το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”, με τον μύθο που το συνοδεύει. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εκπληκτικής ιστορικής και πολιτιστικής ομορφιάς Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς που βρίσκεται στο παραδοσιακό επιβλητικό κτήριο Αϊβάζη, κοντά στην πλατεία Ντολτσό. Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα στο Ντολτσό, στην παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η ΜΕΡΑ

Πρέσπες - Άγιος Γερμανός - Ψαράδες - Άγιος Αχίλλειος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική επίσκεψη στα φυσικά σύνορα της χώρας, τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τον Αγ. Γερμανό, κεφαλοχώρι της περιοχής με τα περίφημα φασόλια Πρεσπών και τον οικισμό Ψαράδες, με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών – ο μεγαλύτερος της χώρας μας - με μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, είναι ακόμα ένα από τα πολλά πράγματα που έχει κανείς να θαυμάσει ενώ θα επισκεφθούμε και τον Άγιο Αχίλλειο, το ακριτικό νησάκι μέσα στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας, όπου δεσπόζει το μνημείο – σύμβολο των Πρεσπών, η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

4η ΜΕΡΑ

Νυμφαίο - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης. Στη συνέχεια πορεία επιστροφής για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι στο manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ