Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας & Καραμανλής ψήφισαν - Δείτε φωτό & βίντεο

Δείτε τι δηλώσεις έκαναν

Στον παλμό των εκλογών βρίσκονται όλοι σήμερα.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου πηγαίνει προς τις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσαν το "παρών" και ψήφισαν.

«Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης, ψηφίζουμε για μία καλύτερη καθημερινότητα, για καλύτερες υπηρεσίες πρόνοιας και υγείας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το πολιτικό στίγμα της σημερινής αναμέτρησης για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει κρύψει την πολιτική διάσταση που δίνει στην εν εξελίξει εκλογική αναμέτρηση, ιδίως σε επίπεδο Περιφερειών καθώς, όπως είπε, θέλουμε να εκλέξουμε ανθρώπους που ασπάζονται το αναπτυξιακό μας όραμα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στη σημασία της εκλογικής διαδικασίας και της συμμετοχής του κόσμου σε αυτές δήλωσε: «Πάντα ξεχωριστή, πάντα όμορφη η μέρα των εκλογών, ειδικά για όσους έχουμε ασχοληθεί για πολλά χρόνια με τα αυτοδιοικητικά. Σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας στο Λεκανοπέδιο, ψηφίζουμε για τη ζωή μας στους 66 Δήμους της Αττικής. Ψηφίζουμε για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των κατοίκων της. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή μας τα επόμενα πέντε χρόνια. Οπότε, είναι εξίσου σημαντικό όλοι να έρθουν στις κάλπες. Αισιοδοξώ πάρα πολύ για το αποτέλεσμα.


ΤΑΤΙΑΝΑ_ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σίγουρα όλα θέλουν σκληρή δουλειά. Ραντεβού, λοιπόν, σήμερα στις κάλπες και αύριο έξω στις γειτονιές για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».


eurokinissi/σωτηρης_δημητροπουλος

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 2ο Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας.

«Ψηφίζουμε σήμερα, για να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη. Γιατί, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και όσοι εκλεγούν, θα θέσουν τους εαυτούς τους, στη διάθεση του λαού. Ασχολούμαστε με τα συμφέροντα των πολλών και όχι, τα κέρδη των λίγων», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το ΠΑΣΟΚ στήριξε διαχρονικά, νομοθετικά και πολιτικά την αυτοδιοίκηση με ενισχυμένους πόρους και υπηρεσίες κοντά στον πολίτη. Την αυτοδιοίκηση της αποκέντρωσης.

Την αυτοδιοίκηση της περιφερειακής ανάπτυξης. Αυτή η αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι ο αποψινός μεγάλος νικητής και όχι το μοντέλο διοίκησης του κ. Μητσοτάκη που θέλει 13 περιφερειάρχες να τον υπηρετούν ώστε να είναι το δεξί χέρι του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης που απέτειχε παταγωδώς τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους τρεις μήνες με τις βιβλικές καταστροφές. Με την ακρίβεια να καλπάζει. Με την απαξίωση των θεσμών και της Δημοκρατίας. Θέλουμε απόψε να ηττηθεί και γι΄αυτό αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια με ένα κίνημα αυτοδιοικητικό δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη» η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε ιδιαίτερα ευδιάθετος για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Χρειάστηκε πάντως να περιμένει λίγη ώρα, αφού είχε ξεχάσει την ταυτότητά του στο αυτοκίνητο.

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του είπαν πως θα μπορούσε να ψηφίσει και με ηλεκτρονική ταυτότητα, αλλά δεν είχε κοντά του ούτε το κινητό. Ένας εκ των συνεργατών του έφερε την ταυτότητα και έτσι ο κ. Καραμανλής ψήφισε κανονικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ