H μεγάλη μέρα για τα 18α γενέθλια του Πρίγκιπα Κρίστιαν της Δανίας έφτασε - flashback με φωτο album του διαδόχου - Θα εμφανιστούν οι θείοι του που έδιωξε η Βασίλισσα;

Όλα όσα θα γίνουν για τα γενέθλιά του...

Ο πρίγκιπας Κρίστιαν της Δανίας, κόμης του Μονπεζάτ (Christian Valdemar Henri John, γεννημένος στις 15 Οκτωβρίου 2005) είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας. Αύριο γίνεται 18 ετών και το παλάτι ετοιμάζει εορτασμούς. 

Είναι το μεγαλύτερο παιδί του πρίγκιπα Frederik και της πριγκίπισσας Mary. Ως εγγονός της βασίλισσας Μαργκρέτε Β', είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Δανίας από τη γέννησή του, μετά τον πατέρα του.

 

 

Το μεσημέρι της ημέρας της γέννησής του, από την πυροβολαρχία Sixtus στο Holmen της Κοπεγχάγης και στο κάστρο Kronborg της Ελσινόρης, εκτοξεύθηκαν χαιρετισμοί με 21 πυροβόλα για να σηματοδοτηθεί η γέννηση ενός βασιλικού παιδιού.

Δείτε επίσης: Γνωρίστε τον κούκλο 18χρονο πρίγκιπα Κρίστιαν, εγγονό της Βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας - Τα πορτρέτα & οι εορτασμοί που θα γίνουν για τα γενέθλια του (φωτό)

 

Ταυτόχρονα, τα δημόσια λεωφορεία και τα επίσημα κτίρια έφεραν τη σημαία της Δανίας, την Dannebrog. Με τη δύση του ηλίου την ίδια ημέρα άναψαν φωτιές σε όλη τη Δανία, ενώ τα σκάφη της Ναυτικής Εθνοφυλακής άναψαν τους προβολείς τους και τους έστρεψαν προς την πρωτεύουσα. Φωτιές άναψαν επίσης για τον εορτασμό στην Αυστραλία.

 

 

 

 

 

2ος στην σειρά διαδοχής 

Ο Πρίγκιπας είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Δανίας (ο πατέρας του, ο πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ, είναι ο πρώτος). Από τον 16ο αιώνα, οι πρωτότοκοι γιοι των Δανών μοναρχών παραδοσιακά ονομάζονταν εναλλάξ Φρέντερικ και Κρίστιαν. 

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2006, ο Per Stig Møller, υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, συνέταξε και υπέγραψε επίσημα ένα χειρόγραφο έγγραφο που επιβεβαίωνε τη θέση του πρίγκιπα Κρίστιαν στη σειρά διαδοχής.

 

 

 

 

 

 

 

Το ντοκιμαντερ που γυρίστηκε λίγο καιρό πριν γίνει 18

Με αφορμή τα 18α γενέθλια του μεγαλύτερου γιου τους στις 15 Οκτωβρίου 2023, ο Φρέντερικ και η Μαρία της Δανίας άφησαν ένα τηλεοπτικό συνεργείο να ακολουθήσει τον πρίγκιπα Κρίστιαν για μερικές εβδομάδες.

 

 

Το ντοκιμαντέρ, Πρίγκιπας Κρίστιαν, μια βασιλική περιπέτεια, θα μεταδοθεί από το DR1 σημερα 14 Οκτωβρίου. 

 

 

 

 

Η συμπλήρωση των 18 ετών είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τους εφήβους.  Λίγες ημέρες πριν ενηλικιωθεί μιλάει ελεύθερα και ειλικρινά για την εμπειρία του ως royal σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί από τη δανική τηλεόραση την παραμονή των εορτασμών στην Κοπεγχάγη, αναφέρει το pointdevue

 

 

 

 

Ποιοι θα βρίσκονται στην εκδήλωση για τα γενέθλιά του

Ο νονός του πρίγκιπα Κρίστιαν - ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χάακον - θα παρευρεθεί στο γκαλά, όπως και η κόρη του Χάακον, η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα, 19 ετών.

Η  πριγκίπισσα της Σουηδίας Βικτώρια - επιβεβαίωσε επίσης την παρουσία της, μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Δανιήλ και την 11χρονη κόρη τους πριγκίπισσα Εστέλ.

Άλλοι Ευρωπαίοι βασιλείς που μπορεί να τους ακολουθήσουν στο γκαλά είναι η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας με τον σύζυγό της βασιλιά Βίλεμ Αλέξανδρο και οι δύο μεγαλύτερες κόρες τους, η πριγκίπισσα Καταρίνα-Αμαλία, 19 ετών, και η πριγκίπισσα Αλεξία, 18 ετών, αναφέρει η DailyMail.

Περαιτέρω πιθανοί καλεσμένοι είναι η πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας, 17 ετών, και η πριγκίπισσα Ελισάβετ, 21 ετών, του Βελγίου.

Δεν γνωρίζουμε αν οι θείοι του, πρίγκιπα Ιωακείμ και πριγκίπισσα Μαρί - τους οποίους έδιωξε η βασίλισσα- . θα βρίσκονται στους εορτασμούς. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ