Πρίγκιπας Κρίστιαν της Δανίας: Περιτριγυρισμένος από τις όμορφες Ευρωπαίες πριγκιποπούλες - Βασιλείς από όλο τον κόσμο γιόρτασαν τα γενέθλιά του - Ποιοι πήγαν, η δεξίωση (φωτό)

Το επίσημο δείπνο για τον μελλοντικό βασιλιά της Δανίας είδαμε royals όπως η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα της Νορβηγίας και η πριγκίπισσα Εστέλ της Σουηδίας.

Τα 18α γενέθλια του πρίγκιπα Κρίστιαν της Δανίας σηματοδοτήθηκαν με ένα επίσημο δείπνο κατάλληλο για έναν μελλοντικό βασιλιά.

Royals από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στο παλάτι Christiansborg στην Κοπεγχάγη την Κυριακή για τους εορτασμούς. 

 

 

Ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Frederik και της πριγκίπισσας Mary και εγγονός της βασίλισσας Margretheείναι σήμερα ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Δανίας. 

Δείτε επίσης: Μαρί Σαντάλ - Άννα Μαρία: Με Σήλια Κριθαριώτη στα γενέθλια ενηλικίωσης του πρίγκιπα Κρίστιαν της Δανίας - Οι καλύτερες εμφανίσεις (φωτό - βίντεο)

Ο κατάλογος των καλεσμένων της εκδήλωσης περιλάμβανε μερικούς μελλοντικούς μονάρχες από όλη την Ευρώπη. Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, 21 ετών, παρέστη, ενώ η 19χρονη πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα της Νορβηγίας συνόδευσε τους γονείς της, τον πρίγκιπα διάδοχο Χάακον και την πριγκίπισσα Mette-Marit.

 

 

 

 

Η πριγκίπισσα Estelle της Σουηδίας, 11 ετών, συμμετείχε επίσης στον εορτασμό μαζί με τους γονείς της, την πριγκίπισσα Victoria και τον πρίγκιπα Daniel.

Η πριγκίπισσα Καταρίνα-Αμαλία των Κάτω Χωρών, η οποία είναι η 19χρονη διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση.

 

 

 

 

Οι σκανδιναβικές βασιλικές οικογένειες είναι εξαιρετικά στενές τόσο στα βασιλικά τους καθήκοντα όσο και στις προσωπικές τους σχέσεις. Δεν είναι σπάνιο να βλέπεις τις βασιλικές οικογένειες της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας να κάνουν διακοπές μαζί ή να παρευρίσκονται σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως γάμους και βαφτίσεις.

 

 

 

 

Συχνά ενεργούν επίσης ως νονοί ο ένας για τα παιδιά του άλλου - στην πραγματικότητα, η πριγκίπισσα Βικτώρια, ο πρίγκιπας Χάακον και η πριγκίπισσα Μέτε-Μαρίτ είναι νονοί του πρίγκιπα Κρίστιαν!

Στο γκαλά των γενεθλίων του πρίγκιπα Κρίστιαν υποδέχθηκαν επίσης εκπροσώπους ορισμένων οργανώσεων νεολαίας της Δανίας καθώς και νέους "που έχουν διακριθεί στον κόσμο του αθλητισμού, της τέχνης και του πολιτισμού"

Image

Τwitter/Daily Mail US

 

 

Image

Εκτός από το επίσημο δείπνο, τα γενέθλια του πρίγκιπα Κρίστιαν θα σηματοδοτηθούν και πάλι στις 14 Νοεμβρίου, όταν θα παραστεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (το οποίο αποτελείται από υπουργούς της κυβέρνησης) και θα δηλώσει ότι επιθυμεί να συμμορφωθεί με το σύνταγμα της Δανίας, αναφέρει το People.

 

 

Ο εορτάζων εκφώνησε έναν εγκάρδιο λόγο ευχαριστώντας τους καλεσμένους του για την παρουσία τους στο επίσημο δείπνο..

Η βασίλισσα Μαργκρέτε Β΄ κάθισε δίπλα στον εγγονό της και η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα κάθισε επίσης μαζί με τον μονάρχη και τον διάδοχο του θρόνου στο τραπέζι τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ