Νεκρή 12χρονη με αυτισμό & θαυμάστρια του Χάρι Πότερ: Αγνοείτο μαζί με τη γιαγιά της μετά από επίθεση της Χαμάς - Η ανάρτηση της συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Τραγική κατάληξη...

Θλίψη για τη 12χρονη Νόγια Νταν και την 80χρονη γιαγιά της Καρμέλα, που εντοπίστηκαν νεκρές.

Η 12χρονη φαν του Χάρι Πότερ και η γιαγιά της αγνοούνταν μετά την επίθεση της Χαμάς στο Κιμπούτς Νιρ-Οζ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο επίσημος λογαριασμός της κυβέρνησης του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι δεν βρίσκονται στη ζωή.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε πως οι σοροί της Νόγια και της γιαγιάς της Καρμέλα ανακαλύφθηκαν χθες. Ευχαριστούμε όλους εσάς που κοινοποιήσατε την ιστορία της για να μας βοηθήσετε να τη φέρουμε σπίτι. Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει».

 

 

Η συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ, η Tζ. Κ. Ρόουλινγκ, είχε κάνει retweet μια ανάρτηση σχετικά με το αγνοούμενο κορίτσι, μετά από έκκληση του Ισραήλ προς τη συγγραφέα.

Είχε γράψει, επίσης:  «Μακάρι η Νόγια και όλοι οι όμηροι που έχει πιάσει η Χαμάς να γυρίσουν σύντομα, με ασφάλεια, στις οικογένειές τους».

 

 

Ωστόσο, την Τετάρτη η οικογένεια Νταν επιβεβαίωσε με μια τραγική ανάρτηση στο Facebook ότι τα πτώματα τόσο της Νόγια όσο και της γιαγιάς της είχαν ταυτοποιηθεί. Στη συνέχεια ακολούθησε και η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η νεαρή Νόγια βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς της μαζί με τη γιαγιά της στο κιμπούτς Nir Oz, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν μέσα, το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του προηγούμενου Σαββάτου.

«Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι. Βοήθησέ με», ήταν το τελευταίο φωνητικό μήνυμα που έστειλε η 12χρονη στη μαμά της, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι τους, 8 χλμ. μακριά.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ