Taste Atlas: Τρεις ελληνικοί καφέδες στη λίστα με τους 10 καλύτερους στον κόσμο - Αγαπημένοι από όλους!

Ποιοι είναι;

Τρεις ελληνικοί καφέδες έχουν επιλεγεί μεταξύ των δέκα καλύτερων στον κόσμο.

Ο ιταλικός espresso βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ωστόσο η Ελλάδα τα καταφέρνει αρκετά καλά, καταλαμβάνοντας την τρίτη, την τέταρτη και την έβδομη θέση.

Λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ που «γιορτάστηκε» την 1η Οκτωβρίου, ο ιστότοπος Taste Atlas, αναγνωρισμένος για τις λίστες του σχετικά με τα τρόφιμα, ετοίμασε μια λίστα με τους καφέδες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο, καθώς και τους πιο δημοφιλείς.

Οι λίστες αυτές βασίζονται σε πραγματικές αξιολογήσεις χρηστών, αντί για bots. Αυτό παρέχει πρόσθετη βαρύτητα στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα θεωρεί ενημερωμένες.

Η Ελλάδα δεν απέχει πολύ από την Ιταλία στη λίστα των καλύτερων καφέδων, με πολύ αξιοσημείωτη παρουσία, αποδεικνύοντας ότι οι καφέδες που προτιμούν οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα αγαπητοί σε όλο τον κόσμο.

Για την ιστορία ...

Ξεκινώντας από το νούμερο 7, ο φραπές (frappe) από τη Θεσσαλονίκη εκπροσωπεί περήφανα την Ελλάδα σε αυτόν τον κατάλογο. Σύμφωνα με το Taste Atlas, «αυτός ο ελληνικός τύπος καφέ δημιουργήθηκε το 1957, παρότι η λέξη "frappe" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα. Παράγεται με την ανάμειξη στιγμιαίου καφέ, νερού και πάγου. Το μείγμα γίνεται συνήθως σε ένα σέικερ ή σε ένα μίξερ χειρός, έτσι ώστε όταν ο καφές χύνεται σε ένα ποτήρι, ο αφρός να ανεβαίνει στην κορυφή».

Οι περισσότεροι πιστώνουν στον Δημήτρη Βακόνδιο, έναν πρώην υπάλληλο της Nescafé, τη δημιουργία του φραπέ. Όταν δεν υπήρχε αρκετό ζεστό νερό για την παρασκευή στιγμιαίου καφέ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανακάλυψε κατά λάθος το ρόφημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ