Δείτε το βίντεο από τη συγκλονιστική απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς: Οι δυο ηλικιωμένες γυναίκες επανασυνδέονται με την οικογένειά τους

Ηλικιωμένες γυναίκες, όμηροι της Χαμάς, αφήνονται ελεύθερες.

Ελεύθερες αφέθηκαν από τη Χαμάς δυο ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες είχαν απαχθεί κατά την επίθεση στο κιμπούτζ Νιρ Οζ.

Πρόκειται για την 85χρονη Γιοσεβέντ Λίφσιτζ και την 79χρονη Νουρίτ Κούπερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως και 50 όμηροι ενδέχεται να παραδοθούν σύντομα, καθώς οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πιθανώς ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η ελευθερία τους. 220 άνθρωποι υπολογίζεται ότι παραμένουν ακόμα κρατούμενοι στη Γάζα.

Οι γυναίκες ταξίδεψαν αεροπορικώς σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ για να επανενωθούν με την οικογένειά τους. Αρχικά, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις με φορείο και αναπηρικό καροτσάκι, ενώ οι συγγενείς συγκεντρώνονταν σε κοντινή απόσταση.

 

 

Σε συνέντευξή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την απελευθέρωσή της, η Lifshitz αφηγήθηκε ότι την έβαλαν στο πίσω μέρος μιας μοτοσικλέτας και την πήγαν στη Γάζα.

"Με φόρτωσαν στη μοτοσικλέτα πλάγια για να μην πέσω, με έναν τρομοκράτη να με κρατάει από μπροστά και τον άλλο από πίσω", είπε.

"Πέρασαν τον συνοριακό φράχτη προς τη Λωρίδα της Γάζας και στην αρχή με κράτησαν στην πόλη Abesan, που είναι κοντά στο Be'eri. Μετά από αυτό, δεν ξέρω πού με πήγαν".

Νωρίτερα, σε δήλωσή της που επιβεβαίωσε την απελευθέρωση της μητέρας της, η Sharone Lifschitz, κόρη της Yokheved, δήλωσε: "Ενώ δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια την ανακούφιση που είναι πλέον ασφαλής, θα παραμείνω επικεντρωμένη στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης του πατέρα μου και όλων εκείνων - περίπου 200 αθώων ανθρώπων - που παραμένουν όμηροι στη Γάζα".

Το Ισραήλ ελπίζει στην άμεση απελευθέρωση των ομήρων. Οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης έχουν γίνει πιο έντονες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ