22 ετών σήμερα η χαριτωμένη διάδοχος του Βελγίου - flashback στις καλύτερες εμφανίσεις της Πριγκίπισσας Ελίζαμπεθ

Αν ανεβεί στο θρόνο, όπως αναμένεται, θα είναι η πρώτη γυναίκα Βασίλισσα των Βέλγων.

Η Πριγκίπισσα Ελισάβετ, Μεγάλη Δούκισσα της Βραβάντης είναι η διάδοχος του θρόνου του Βελγίου.

Είναι το πρώτο παιδί του Φίλιππου, Βασιλιά των Βέλγων και της Βασίλισσας Ματθίλδης. Η Ελισάβετ απέκτησε τον τίτλο της Δούκισσας της Βραβάντης με την άνοδο του πατέρα της στο βελγικό θρόνο στις 21 Ιουλίου 2013.

10 χρόνια πριν την γέννηση της Ελισάβετ, το 1991, έγινε συνταγματική αναθεώρηση στο Βέλγιο, επιτρέποντας την διαδοχή του θρόνου ανάλογα με την ηλικία και όχι το φύλο.

 

 

 

 

Αυτή η νομοθεσία έκανε αυτόματα την Ελισάβετ διάδοχο ως μεγαλύτερο τέκνο του Βασιλιά Φίλιππου. Αν ανεβεί στο θρόνο, όπως αναμένεται, θα είναι η πρώτη γυναίκα Βασίλισσα των Βέλγων.

Η Πριγκίπισσα Ελισάβετ είναι μαθήτρια στο ολλανδόφωνο κολλέγιο Άγιος Ιωάννης Μπέρχμανς των Βρυξελλών. Παρακολουθεί, επίσης, μαθήματα χορού στη Δημοτική Μουσική Ακαδημία της πόλης Άσε. Μιλάει ολλανδικά, γαλλικά και γερμανικά.

Η πριγκίπισσα αποφοίτησε από στρατιωτική ακαδημία μετά από ένα έτος σπουδών στις κοινωνικές και στρατιωτικές επιστήμες. 

 

 

 

Από τον Οκτώβριο του 2021 φοιτά στο Lincoln College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου σπουδάζει ιστορία και πολιτική.

 

 

 

Από την πρώτη επίσημη δέσμευσή της σε ηλικία πέντε ετών, σταδιακά κατέχει όλο και περισσότερο το προβάδισμα της βελγικής ατζέντας. Πρόσφατα συνόδευσε τον πατέρα της σε δύο από τις μεγαλύτερες βασιλικές εκδηλώσεις του 2023: τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' (η πριγκίπισσα Ελισάβετ ήταν μαζί με τον πατέρα της στη δεξίωση) και το γάμο του διαδόχου της Ιορδανίας Χουσεΐν με την πριγκίπισσα Ρατζούα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από όσα την έχουμε δει δημοσίως, φαίνεται να έχει κληρονομήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχουν οι  γονείς της: την επιφυλακτικότητα του βασιλιά Φιλίππου και τη γλυκύτητα της βασίλισσας Ματθίλδης, την ετοιμότητα του βασιλιά και την ενσυναίσθηση της βασίλισσας, την ήρεμη αποφασιστικότητα του πατέρα της και τη φροντίδα της μητέρας της για τους άλλους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ