Όλες οι φωτό και τα βίντεο από την επίσημη τελετή για την διάδοχο πριγκίπισσα Λεονόρ - o συγκινημένος πατέρας βασιλιάς Φίλιππος και η ψυχρή Λετίσια

Έγινε 18 ετών & ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα...

Ανεβαίνοντας χθες το πρωί στο βήμα του Κοινοβουλίου στη Μαδρίτη, η πριγκίπισσα Λεονόρ έδειχνε ήρεμη και ψύχραιμη, παρά το ιστορικό βάρος της στιγμής, αφού έγινε επίσημα η μελλοντική βασίλισσα της Ισπανίας.

Χθες , στα 18α γενέθλιά της, ορκίστηκε πίστη στο ισπανικό Σύνταγμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να ενεργεί επίσημα ως αντιβασιλέας εν τη απουσία του πατέρα της βασιλιά Φελίπε.

 

 

 

Όταν ανέβει στο θρόνο, η Λεονόρ θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας εδώ και 150 χρόνια, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι θεωρείται ως η προσωπικότητα που θα ολοκληρώσει το έργο του πατέρα της, ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από το σκάνδαλο που κατέστρεψε τον παππού της, τον βασιλιά Χουάν Κάρλος.

 

 

 

Δείτε επίσης: Πριγκίπισσα Λεονόρ: Έγινε 18 ετών & ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα - Δείτε φωτό & βίντεο από την τελετή

Η αυτοπεποίθησή της έχει αναμφίβολα ακονιστεί από τη στρατιωτική της εκπαίδευση και την πρώτη της δημόσια ομιλία σε ηλικία 13 ετών με αφορμή την 40ή επέτειο του ισπανικού συντάγματος.

Καθώς ορκιζόταν πίστη στο ισπανικό Σύνταγμα στο Κοινοβούλιο με την οικογένειά της και τους κυβερνητικούς εκπροσώπους να παρακολουθούν, η εμπειρία της Leonor στη δημόσια ομιλία ήταν εμφανής, με μια περήφανη και ακλόνητη απόδοση.

 

 

 

 

«Ορκίζομαι να ασκώ πιστά τα καθήκοντά μου, να σέβομαι και να διασφαλίζω τον σεβασμό του Συντάγματος και των νόμων, να σέβομαι τα δικαιώματα των πολιτών, τις αυτόνομες κοινότητες και την πίστη στον βασιλιά» έχοντας το δεξί χέρι πάνω στο Σύνταγμα.

 

 

 

Δείτε όλες τις φωτό εδώ 

Για την τελετή μίας από τις σημαντικότερες θεσμικές εκδηλώσεις στην Ισπανία για την ενηλικίωση της πριγκίπισσας Λεονόρ, διοργανώθηκαν παρελάσεις, ομιλίες και γεύματα με βασιλική μεγαλοπρέπεια.

instagram @casarealdesspana

Συγκινημένοι ήταν οι γονείς της καθώς 37 χρόνια πριν ο βασιλιάς Φελίπε είπε ακριβώς τα ίδια συμβολικά λόγια στο ίδιο Palacio de las Cortes de la Carrera de San Jerónimo στις 30 Ιανουαρίου 1986.

 

 

 

 

 

 

Με ένα δυνατό χειροκρότημα ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της royal ενώ αμέσως μετά παρέλαβε τα μετάλλια του Κογκρέσου και της Γερουσίας από τους προέδρους τους.

Φυσικά, έδειχνε μία κούκλα φορώντας λευκό κοστούμι που ταίριαζε εξαιρετικά με την περίσταση.

 

 

 

 

 

Μετά την τελετή, η 18χρονη πριγκίπισσα φίλησε τη μητέρα της βασίλισσα Λετίσια, 51 ετών, και τον πατέρα της βασιλιά Φελίπε, 55 ετών, στο μάγουλο, καθώς οι περήφανοι γονείς της κρατούσαν τα χέρια της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ