Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: "Ήμουν εθισμένη στην κοκαΐνη, στην μαριχουάνα, στα χάπια" - "Τα πολλά γάρα, δημιουργούν προβλήματα στον εγκέφαλο"

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της ηθοποιού.

Η γνωστή ηθοποιός Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, κόρη της σπουδαίας ηθοποιού, Ζωής Λάσκαρη και του μεγαλοδικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, έχει μιλήσει πολλές φορές για τους εθισμούς της και την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά.

Η ηθοποιός προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το θέμα, μοιράζεται συχνά λεπτομέρειες από την απεξάρτησή της.

Αυτήν τη φορά επανήλθε με νέο βίντεο στο ΤικΤοκ μιλώντας για τη μαριχουάνα και την κοκαΐνη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ήμουν εθισμένη στην κοκαΐνη, στην μαριχουάνα, στα χάπια. Έπινα αλκοόλ. Ξενυχτούσα, δεν είχα όρια σε τίποτα! Απελευθερώθηκα 18 Μαΐου του 2003. Από τότε έχει ξεκινήσει ένα δύσκολο, δύσβατο ταξίδι ολιστικής αντιμετώπισης της ζωής. Απέχω από ουσίες… από ανούσια πράγματα. Απέχω από ψευτοκοινωνικότητες. Ζω καθαρά, καθαρές τροφές, κίνηση, ενδοσκόπηση, δημιουργία. Οριοθετώ τα “θέλω” μου, την ζωή μου. Αλλάζω μονίμως οτιδήποτε δεν μου κάνει. Μαθαίνω. Δοκιμάζω τι μου πάει. Και το πώς θα ζω και τι θα κάνω γενικότερα, δεν θα μου το επιβάλει κανένα σύστημα, αλλά το ένστικτό μου! Και να είναι καλά και η μάνα μου!».

Διαβάστε επίσης: Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: "Τον πατέρα μου δεν τον έβλεπα ποτέ, έλειπε - Όταν έπινα αλκοόλ ή ναρκωτικά ήμουν μια χαρά" (βίντεο)

Σε άλλο βίντεό της η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου τονίζει πως τα πολλά τσιγάρα μαριχουάνας δημιουργούν προβλήματα στον εγκέφαλο.

«Τα πολλά γάρα, δημιουργούν προβλήματα στον εγκέφαλο. Όταν πίνεις και την πίνεις για χρόνια και για πολύ, σαν μια καθημερινή συνήθεια, όπως πίνεις το νερό σου ή όπως κάνεις το κανονικό τσιγάρο, τα γάρα σε χαζεύουν, σε απενεργοποιούν, σε αδρανοποιούν, και ουσιαστικά είσαι βολεμένος, βαρεμένος και δεν έχεις όρεξη για τη ζωή, γενικότερα είσαι ένας επαναστάτης του καναπέ».

Η απεξάρτηση είναι ένα δύσκολο ταξίδι και η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου προσπαθεί να είναι δίπλα σε όσους το επιχειρούν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ