Χειμώνας και Διατροφή: Δείτε tips για να μην.... σας παχύνει το κρύο που έρχεται!

Μπορείτε να συμπεριλάβετε στις σούπες σας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και καλά λιπαρά οξέα.

Ο χειμώνας μαζί με τις απότομες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, φέρνει αναπάντεχα μαζί του και σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες.

Για παράδειγμα, μειώνεται η πρόσληψη νερού, και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, με αποτέλεσμα να προκαλείται αφυδάτωση στον οργανισμό μας ακόμα και αβιταμίνωση είτε έλλειψη αντιοξειδωτικών.

Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός εξαντλείται και το ανοσοποιητικό υποβαθμίζεται με αποτέλεσμα να κρυολογούμε πιο εύκολα ή να αισθανόμαστε εξαντλημένοι ώστε να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε άριστα στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτές τις αλλαγές στη διατροφή μας το χειμώνα και να βρούμε έναν τρόπο να τονώσουμε ταυτόχρονα τον οργανισμό μας με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά;

 

Μια νόστιμη και θρεπτική λύση είναι οι ζεστές σούπες που μπορείτε να ετοιμάσετε με το μπλέντερ , οι οποίες αποτελούν το ιδανικό γεύμα για να εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Είτε ως ορεκτικό σε ένα σας γεύμα είτε σαν κυρίως πιάτο, οι σούπες είναι ο πιο γευστικός τρόπος να πάρετε την απαραίτητη ενέργεια, να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας και να λάβετε πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Οι σούπες μπορούν να έχουν απίθανη γεύση, υψηλή διατροφική αξία και ταυτόχρονα να σας κρατούν χορτάτους για πολλές ώρες.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι οι επιλογές των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε ώστε να είναι θρεπτικές χωρίς περιττές θερμίδες, αναφέρει το logodiatrofis

Δείτε παρακάτω κάποια tips για τις σούπες!

1. Να επιλέγετε λαχανικά εποχής πάντα

Για να λαμβάνετε τη μέγιστη περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, να μην προσλαμβάνετε χημικές ουσίες (φυτοφάρμακα) και να είναι πλήρως γευστικές αλλά και θρεπτικές οι σούπες σας, είναι προτιμότερο να επιλέγετε πάντα εποχικά λαχανικά όπως, κουνουπίδι, μπρόκολο, ραδίκια, καρότα, σπανάκι, πράσο και παντζάρια.

2. Αποφύγετε την προσθήκη τυποποιημένων προϊόντων εμπορίου πλούσιων σε λιπαρά

Καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση προϊόντων όπως κρέμες γάλακτος, βούτυρα ή μαργαρίνες και μαγιονέζα.

Ανεβάζετε πολύ το θερμιδικό προφίλ της σούπας κάνοντάς την λιγότερο θρεπτική και περισσότερο θερμιδογόνα.

3. Μπορείτε να συμπεριλάβετε στις σούπες σας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και καλά λιπαρά οξέα.

Το ελληνικό γιαούρτι, το κοτόπουλο και το μοσχάρι θα ενισχύσουν την ποσότητα των πρωτεϊνών στη σούπα.

Τα ψάρια, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι Chia θα κάνουν τη σούπα σας πολύ πιο γευστική, αλλά και θα την εμπλουτίσουν με φυτικές ίνες, καλά λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες.

4. Και φυσικά, να έχετε στο σπίτι σας το κατάλληλο Blender για να ετοιμάζετε γρήγορα και εύκολα τις πιο ευφάνταστες συνταγές!

Ενδεικτική συνταγή σούπας αντιοξειδωτική , εύκολη και γευστική

Χειμώνας και Διατροφή - Διατροφή

Καροτόσουπα

  • 500 γραµµ. καρότα,
  • 1 πράσο ψιλοκοµµένο,
  • 1 κλωνάρι σέλερι,
  • 2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα,
  • 1/2 λίτρο ζωµός κρέατος,
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο,
  • αλάτι και πιπέρι

Βράσε όλα τα υλικά µαζί σε µεγάλη κατσαρόλα για 20 λεπτά και πολτοποίησε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ