Συνταρακτικές εικόνες & βίντεο από Ινδία - Έκλεισαν τα σχολεία από την τοξική αιθαλομίχλη στο Νέο Δελχί - 35 ψηλότερο από το μέγιστο

Τι συμβαίνει

Κάτω από ένα τοξικό σύννεφο καλύφθηκε το Νέο Δελχί την Παρασκευή (3/11) καθώς ο δείκτης μέτρησης της ποιότητας του αέρα στην πόλη χτύπησε κόκκινο ξεπερνώντας κατά 100 φορές το όριο που θεωρείται υγιές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η μέτρηση αυτή φέρνει την πρωτεύουσα της Ινδίας στην κορυφή ενός καταλόγου που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και έχει καταρτιστεί από τον ελβετικό όμιλο IQAir, ο οποίος έθεσε τον δείκτη AQI της ινδικής πρωτεύουσας σε 640 στην κατηγορία «επικίνδυνος» ακολουθούμενος από 335 στην πακιστανική πόλη Λαχόρη.

Μια ένδειξη 0-50 θεωρείται καλή. Οτιδήποτε μεταξύ 400-500 είναι ανθυγιεινή.

Συνέπεια αυτής της εξέλιξης σχολεία έκλεισαν και απαγορεύτηκαν οι μη απαραίτητες κατασκευές γύρω από το Δελχί.

Aξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο εποχιακός συνδυασμός χαμηλότερων θερμοκρασιών, η έλλειψη ανέμου και η καύση άχυρων στις γειτονικές αγροτικές πολιτείες προκάλεσε έξαρση των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Πολλοί από τους εκατομμύρια κατοίκους του Νέου Δελχί παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και φαγούρα στο λαιμό, ενώ ο αέρας πήρε ένα πυκνό γκρι χρώμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ