Τα πανέμορφα νησιά Κουρασάο & Αρούμπα επισκέφθηκε η Βασίλισσα Βεατρίκη - Ένα ταξίδι στους θησαυρούς των εξωτικών νησιών, τις πρώην Ολλανδικές Αντίλες της Καραϊβικής

Η Πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας σε μια ιδιαίτερη επίσκεψη στις πρώην ολλανδικές αποικίες της Καραϊβικής.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας πραγματοποιεί επίσκεψη στις πρώην ολλανδικές αποικίες, τα εξωτικά νησιά της Καραϊβκής, Κουρασάο και Αρούμπα. Στο επίκεντρο αυτού του ταξιδιού βρίσκεται η προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, αλλά και οι κοινωνικοκοινωνικές πρωτοβουλίες.

Αφορμή στάθηκε το συνέδριο της Nature Alliance, το οποίο έχει στόχο την εύρεση λύσεων φιλικών προς τη φύση, για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων σε νησιά στο τμήμα της Καραϊβικής του Βασιλείου.

 

 

Η Πριγκίπισσα Βεατρίκη επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το πάρκο Neptali Henriquez, μια δημοφιλή παιδική χαρά στο Oranjestad της Αρούμπα. Για να αποφευχθεί η φθορά, οι εθελοντές φροντίζουν για τη συντήρηση και την ανακαίνιση. 

Το Jantje Beton εμπνεύστηκε από το πάρκο Neptali Henriquez. Το ίδρυμα θέλει να ανακαινίσει παιδικές χαρές σε διάφορες τοποθεσίες στο τμήμα του Βασιλείου της Καραϊβικής, ώστε να πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας και τα παιδιά να μπορούν και πάλι να παίζουν με ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι προστάτιδα του Jantje Beton.

 

 

Βρέθηκε, επίσης, στην ισπανική λιμνοθάλασσα έναν προστατευμένο υγρότοπο και φυσικό καταφύγιο στην Αρούμπα. Στα πυκνά ολισθηρά μαγκρόβια δάση, επιχειρείται να αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού και να προστατευθούν οι κοντινοί κοραλλιογενείς υφάλοι. Επιπλέον, γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση των κοραλλιογενών υφάλων με την εγκατάσταση δύο τύπων τεχνητών υφάλων.

Η πριγκίπισσα έκανε μια βόλτα στην ισπανική λιμνοθάλασσα, ενώ μίλησε και με τους συντηρητές του Fundacion Parke Nacional Aruba. Οι εργαζόμενοι τής εξήγησαν το πιλοτικό σχέδιο προσαρμογής στο κλίμα και την αποκατάσταση της φύσης Turning the Tide.

 

Διαβάστε επίσης: Η Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας κρατάει τρυφερά την πεθερά της από το χέρι - Η Beatrix παραχώρησε τον θρόνο στον γιο της πριν 10 χρόνια

Η Πριγκίπιισα Βεατρίκη μετέβη και στο Εθνικό Πάρκο Arikok, το οποίο καλύπτει το 20% της Αρούμπα. Η περιοχή έχει πολλά σπάνια ζώα, δέντρα και φυτά που συναντά κανείς μόνο στην Αρούμπα. 

 

Μια επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ