Ο Σπύρος Σούλης μας εξηγεί: να πως θα πετύχετε το Mix & Match στη Διακόσμηση σαν να είσαστε επαγγελματίες

Συμβουλές από το Σπύρο Σούλη!

Το mix & match στη διακόσμηση είναι όταν συνδυάζονται διαφορετικά στιλ μεταξύ τους. Αυτός είναι άλλωστε και ένας υπέροχος τρόπος να εξατομικεύσετε το στιλ του σπιτιού σας προσδίδοντάς του προσωπικότητα και έναν πιο προσωπικό ύφος. Ωστόσο όσο απλό και αν σας ακούγεται στη θεωρία, στην πράξη μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταλήξετε να δημιουργήσετε χώρους που δείχνουν ατημέλητοι και ακατάστατοι χωρίς καμία συνοχή. 

Για να αποφύγετε τα λάθη δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε με το mix & match και διακοσμήστε το σπίτι σας σαν επαγγελματίες!

 

Μην κατακλύζετε το σπίτι με πολύ έντονα χρώματα

Τα χρώματα είναι υπέροχα, μεταμορφώνουν τους χώρους, χαρίζουν στιλ και μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν χώρο. Όταν όμως χρησιμοποιούνται σε υπερβολή τότε είναι πολύ πιθανό να σας κουράσουν, να τα βαρεθείτε και να μην πετύχετε τον αρχικό σας σκοπό. Δηλαδή να κάνετε ένα δύο πράγματα να ξεχωρίσουν. Επομένως χρησιμοποιήστε τα έντονα και φωτεινά χρώματα αλλά με μέτρο!

Συνδυάστε μοντέρνα έπιπλα με παραδοσιακά αντικείμενα

Το νέο στοιχείο μπορεί να γίνει ένα με το παλιό και να χαρίσει απίστευτη κομψότητα και ένα πιο σοφιστικέ ύφος στο σπίτι σας. Για παράδειγμα αν έχετε παλιές καρέκλες στην τραπεζαρία μπορείτε να τους αλλάξετε ταπετσαρία επιλέγοντας πιο μοντέρνα υφάσματα.

Ακόμα μπορείτε να να τοποθετήσετε ένα vintage βοηθητικό τραπεζάκι σε ένα μοντέρνο καθιστικό για κάνετε ακόμα πιο προσωπικό το στιλ της διακόσμησης.

Να θυμάστε ότι τα ετερώνυμα έλκονται και όταν ενώνονται το αποτέλεσμα συναρπάζει.

Δημιουργήστε αντιθέσεις με υφές και χρώματα

Συνδυασμοί όπως παλιό με νέο, ρουστίκ ξύλο με λαμπερά μέταλλα, σκληρές επιφάνειες με μαλακές, θα χαρίσουν απίστευτο στιλ στους χώρους σας. Οι υφές και τα χρώματα πόσο μάλλον όταν έρχονται σε αντίθεση προκαλούν έντονο οπτικό ενδιαφέρον και αποτελούν τη σίγουρη λύση για όλους εσάς που θέλετε να βελτιώσετε την αδιάφορη ή βαρετή εικόνα του σπιτιού σας.

Ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μη μπερδέψετε πολλά είδη ξύλου μεταξύ τους γιατί θα χαθεί η συνοχή. Μπορείτε να αναμίξετε διαφορετικές αποχρώσεις αλλά προσπαθήστε να μείνετε σταθεροί ως προς το είδος.

Για να παραμείνει «δεμένη» η διακόσμηση όμως υπάρχει μια αναλογία που τηρούν πάντοτε οι επαγγελματίες. Να θυμάστε πάντα τον κανόνα 80-20.

Τι σημαίνει αυτό; Καλό είναι το mix & match, πολύ ωραίοι και οι πειραματισμοί, όμως αν θέλετε πραγματικά ένα άψογο και επαγγελματικό αποτέλεσμα φροντίστε να επικρατεί ένα στιλ στο 80% του χώρου και το υπόλοιπο 20% να είναι μια μίξη άλλων. Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα έχετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ