O Σπύρος Σούλης γιά τα Χριστούγεννα 2023: Οι Κορυφαίες Τάσεις για να στολίσετε το σπίτι και το δέντρο σας

Tips για τα Χριστούγεννα!

Οι γιορτές πλησιάζουν το ίδιο και οι προετοιμασία για το στόλισμα του δέντρου αλλά και ολόκληρου του σπιτιού. Πριν ξεκινήσετε όμως ρίξτε μια ματιά για όλα όσα πρόκειται να δείτε φέτος στα καταστήματα. Οι τάσεις για φέτος τα Χριστούγεννα είναι υπέροχες και σας δίνουν αμέτρητες επιλογές για να δημιουργήσετε ελεύθερα υπέροχες  συνθέσεις και να στολίσετε μοναδικά το αγαπημένο σας δέντρο. 

Ακολουθούν τα κορυφαία trends για το 2023!

Έντονες υφές 

Η χρονιά 2023 χαρακτηρίζεται από τις έντονες υφές τις οποίες ήδη βλέπετε να κυριαρχούν και στη διακόσμηση. Θα διαπιστώσετε ότι φέτος τα στολίδια έχουν πάνω τους διάφορα υλικά.

Όλα είναι ιδιαίτερα και ξεχωριστά, ενώ ο καλύτερος τρόπος για να στολίσετε είναι να τα συνδυάσετε μεταξύ τους. Γυάλινα μπιχλιμπίδια, στολίδια από ξύλο, χαρτί, μέταλλο, τσόχα, faux γούνα, λουλούδια, φτερά, φούντες, κρόσσια, βελούδο και γκλίτερ θα "παίζουν" παντού.

Φέτος όμως μην περιμένετε να δείτε μόνο τα αναμενόμενα, αφού μια νέα τάση που επίσης ξεχωρίζει είναι τα "μη στολίδια", αντικείμενα δηλαδή που χρησιμοποιούνται ως στολίδια για το δέντρο. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε ορισμένα πράγματα που ήδη έχετε και να στολίσετε με αυτά δίνοντας μια πιο προσωπική πινελιά στη γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού σας.

Για παράδειγμα μικρά λούτρινα, ξύλινα παιχνίδια, διακοσμητικοί κρύσταλλοι, φτερά, ζαχαρωτά, αποξηραμένες φέτες από πορτοκάλι, sticks κανέλλας κτλ.

Χάρτινα στολίδια

Τα χάρτινα στολίδια θα ξεχωρίσουν και φέτος στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, καθώς έχουν απίθανα σχέδια και χρώματα και φυσικά είναι μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Μπορεί τις προηγούμενες χρονιές να μην βλέπαμε μεγάλες ποικιλίες όμως φέτος η γκάμα μεγάλωσε και εκτός από πολύχρωμα στολίδια, κρεμαστές βεντάλιες και γιρλάντες θα βρείτε ακόμη και ολόκληρα δέντρα από χαρτόνι!

"More is more" στα κλαδιά με έμπνευση από τη φύση

Από floral και χόρτα pampas μέχρι κουκουνάρια και μούρα, τα κλαδιά είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις για το 2023! Τα μεμονωμένα αυτά κομμάτια θα διευκολύνουν πάρα πολύ στο στόλισμα αφού είναι ιδανικά σε ό,τι και αν κάνετε: γεμίζουν τα κενά στο δέντρο, τοποθετούνται μέσα σε βάζα και χρησιμοποιούνται σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις για όλο το σπίτι, από μια κονσόλα μέχρι και το γιορτινό τραπέζι.

Πρασινάδες και φυσική διακόσμηση

Οι φυσικές πρασινάδες αλλά και αυτές που τις μπερδεύουμε με φυσικές είναι μια ακόμα μεγάλη τάση για φέτος. Διακοσμήστε με άφθονα φυλλώματα το σπίτι για να χαρίσετε μια φυσική αίσθηση και να δημιουργήσετε μια ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Στις φυλλωσιές συμπεριλαμβάνονται τα pampas όπως και άλλα αποξηραμένα χόρτα, λουλούδια, φρούτα και μπαχαρικά.

Στολίδια χειροποίητα 

Τα χειροποίητα στολίδια ή αυτά που μοιάζουν με χειροποίητα επέστρεψαν στις κορυφαίες τάσεις και μπορούν να σταθούν τόσο στο μοντέρνο όσο και στο πιο παραδοσιακό στιλ. Επομένως αν είστε από τους τυχερούς που "πιάνουν" τα χέρια σας μη χάνετε χρόνο! Ξεκινήστε να δημιουργείτε!

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Τα εναλλακτικά δέντρα φέτος δικαιώνουν όλους εσάς που εδώ και αρκετό καιρό επιμένατε να τα στολίζετε, γιατί έχετε βαρεθεί τα προβλέψιμα και σας αρέσει πάντα να ξεχωρίζετε με τη δημιουργικότητά σας!

Οι ξύλινες, μεταλλικές και χάρτινες κατασκευές που θυμίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα γίνονται ακόμα πιο δημοφιλείς και περιμένουν να τις ανακαλύψετε ή ακόμα και να τις δημιουργήσετε.

Ειδικά εσείς που έχετε industrial, ρουστίκ, μοντέρνα και μινιμαλ διακόσμηση στο σπίτι ή περιορισμένο χώρο αξίζει να τα προτιμήσετε.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια έχουν κατακλύσει την αγορά στα διακοσμητικά είδη, στα υφάσματα, στις ταπετσαρίες και στα φωτιστικά. Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Θα τα βρείτε ως στολίδια σε διάφορα χρώματα, υλικά, υφές και μεγέθη. Ιδανικά ταιριάζουν στο θέμα "δάσος", όμως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε άλλο στολισμό και αν έχετε.

Πλάσματα του δάσους

Φέτος θα δείτε μια μεγάλη ποικιλία από πλάσματα του δάσους, μυθικά και αληθινά.

Φιγούρες ελάφια, σκαντζόχοιροι, κουκουβάγιες, σκίουροι, νεράιδες είναι ιδανικά στολίδια για όσους επιθυμείτε ένα ονειρεμένο στολισμό. Ανάμεσά τους φυσικά υπάρχουν και τα gonk αφού κάθε χρονιά που περνάει γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Χρυσό της πολυτέλειας 

Τα Χριστούγεννα αγαπούν τη λάμψη και τι καλύτερο από το αγαπημένο και διαχρονικό χρυσό! Όσοι σκοπεύετε να στολίσετε σε όλες τις αποχρώσεις του χρυσού το σπίτι φέτος οι επιλογές που θα έχετε θα είναι αμέτρητες.

Κρύσταλλα, φτερά, μπάλες, πέρλες, χάντρες, άρπες, κύκνοι, πιάνα με ουρά, περίτεχνα κλουβιά πουλιών και πολλά ακόμα στολίδια που παραπέμπουν στην πολυτέλεια περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Σκανδιναβικό στιλ με θέμα το χιόνι

Οι Σκανδιναβοί είναι οι ειδικοί σε ό,τι αφορά στη δημιουργία ενός όμορφου σπιτιού γεμάτο ζεστασιά και θαλπωρή μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Φέτος η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση "αγκαλιάζει" ακόμα περισσότερο το αγαπημένο σκανδιναβικό στιλ με στολίδια που έχουν θέμα την παγωμένη φύση όπως κλαδιά με μούρα καλυμμένα με πάγο, χιονονιφάδες, παγοκρύσταλλοι, πολικές αρκούδες, χιονάνθρωποι και κουκουβάγιες. Όλα αυτά συνδυάζονται άψογα με υλικά όπως το ξύλο και η faux γούνα.

Συστάδες με δέντρα

Μεγάλη τάση για φέτος τα Χριστούγεννα είναι και οι συστάδες από έλατα με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ όμορφες γωνιές. Επιλέξτε έλατα χιονισμένα μαζί με πράσινα σε διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με τον χώρο που διαθέτετε και απλά τοποθετήστε τους λίγα μικρά λαμπάκια.

Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό και πολύ κομψό.

Αστέρια

Τα αστέρια έχουν διαχρονική αξία στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση όμως φέτος βρίσκονται στη λίστα των κορυφαίων τάσεων. 

Θα τα βρείτε σε διάφορες μορφές, από κορυφές μέχρι γούνινα στολίδια και λαμπάκια.

Eclectic vintage στολίδια

 

Όσοι έχετε φυλαγμένα τα παλιά στολίδια των γονιών σας είστε πάρα πολύ τυχεροί γιατί όχι μόνο αυτή η τάση επέστρεψε αλλά θα στολίσετε το σπίτι με τα αυθεντικά.

Δημιουργήστε δέντρα γεμάτα όμορφες αναμνήσεις, με τα παλιά γυάλινα μπιχλιμπίδια και τα ρετρό πολύχρωμα λαμπάκια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ