Στη ΓΑΔΑ ο σύζυγος και η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου: Ο Αντώνης και η Αγγελική Ξένου ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Λίγο μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν ο σύζυγος και η κόρη της γνωστής ηθοποιού, Ελένης Γερασιμίδου, καθώς ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ περνούσαν με το αυτοκίνητό τους.

Πρόκειται για τους επίσης ηθοποιούς, Αντώνη Ξένο και Αγγελική Ξένου.

Το περιστατικό σχολίασε η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου με ανάρτηση στο Facebook.

Συγκεκριμένα έγραψε: "ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΠΕΦΤΕΙ

Εμείς βέβαια δεν πετάξαμε καμία πέτρα.. απλώς μια σημαία υψωσαμε...

Πριν λίγο βγήκαμε με τον πατέρα μου από τη ΓΑΔΑ.. για εξακρίβωση στοιχείων μας πήραν επειδή υψωσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ... Εκεί βρεθήκαμε με άλλους 20 περίπου νεαρούς Παλαιστηνιους και Παλαιστηνιες. Μόλις μας είδαν με τις μαντηλες τα μάτια τους φωτίστηκαν και μας καλωσόρισαν με τη μοναδική εγκάρδια διεθνιστική Αλληλεγγύη.

Το να υψώνουμε τη σημαία της Παλαιστίνης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως συμβολική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης σ ένα λαό που υποφέρει πάνω από 70 χρόνια απο την κατοχή του κράτους Δολοφόνου του Ισραήλ. Εμείς δεν είμαστε ήρωες, ήρωας είναι ο Παλαιστηνιακος λαός και στο πλευρό του θα στεκόμαστε μέχρι να λευτερωθει.

Διαβάστε το εξαιρετικό ποίημα του συναγωνιστή Βαλσάμη.. Ακόμα μια πέτρα πέφτει"

Διαβάστε επίσης: Η Ελένη Γερασιμίδου για Κιμούλη, Μπιμπίλα, Κιτσοπούλου και το σπίτι της που κάηκε (βίντεο)

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής, Σπύρος Μπιμπίλας, σχολίασε και αυτός με τη σειρά του το συμβάν.

"Φαίνεται οτι η κατάσταση στην χώρα μας ειναι εκτος ελεγχου! Με μεγαλη λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε προ ολίγου οτι προσηχθησαν στην ΓΑΔΑ δυο μελη μας του ΣΕΗ - HAU, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών - Hellenic Actors Union , αγωνιστες χρόνια, με το αιτιολογικό οτι ειχαν υψώσει την Παλαιστινιακή σημαια απο το αυτοκινητό τους..Πρόκειται για τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου (οικογένεια της αγαπημένης μας Ελενης Γερασιμίδου) . Απο πότε απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση; Η αντιδραση μας ήταν αμεση..Και η Ελένη ως άμεσα ενδιαφερόμενη και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και εγω ως πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύση Ελευθερίας απαιτήσαμε την αμεση απελευθέρωση των 2 ηθοποιών μας. Ειμαστε αλληλεγγυοι με το δραμα του Παλαιστινιακου λαού και την σφαγή απο τις δυναμεις του Ισραήλ ως αντίποινα στα αισχη που διαπραττει η τρομοκρατική Χαμάς.Η κυβερνηση οφείλει να προστατεύσει την ελευθερια της έκφρασης. Απο την αλλη σημερα προπηλακίστηκα εν μεση οδώ απο θεοσεβούμενη κυρία (η οποια με "απείλησε " κιολας οτι δεν θα με ξαναδει στο θέατρο ως θεατής!!!!) επειδή προασπιστηκα στην Βουλή το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης οταν ο πρόεδρος της Ελληνικης Λύσης κ.Βελόπουλος χαρακτηρισε ως ανηθικη την αξιολογη Θέμιδα Μπαζάκα για τις ιδέες της. Φαινεται οτι χρειαζεται πολλη δουλεια ακομα για να σεβονται όλοι τις ιδέες των αλλων.. Επιτέλους η πατρίδα μας και ο όλος ο λαός μας πρεπει να εναρμονιστεί με τις αξιες της ελευθερίας και της δημοκρατιας."

Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή των δυο ηθοποιών, υπήρξε παρέμβαση του ΚΚΕ για να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, ενώ στη ΓΑΔΑ μετέβη και ομάδα δικηγόρων. Τελικά, λίγο μετά τις 2.30 μ.μ. η αστυνομία τους άφησε ελεύθερους.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων.

Θύματα αυτής της επιχείρησης υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένου, οι οποίοι προσήχθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ «για εξακρίβωση στοιχείων», επειδή πέρασαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους.

Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και την καταστολή. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε έκφραση αγωνιστικής κινητοποίησης, ακόμα και συμβολικές ενέργειες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι σημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ