Vintage pic: Υπέροχη χαρούμενη στιγμή από την ημέρα του γάμου του Κώστα Ρηγόπουλου με την Κάκια Αναλυτή – Ανήμερα Χριστούγεννα 1955

Μεταφερόμαστε στα Χριστούγεννα του 1955!

Μία υπέροχη vintage φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του στο instagram, o Άρης Λούπασης.

Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο κλικ από το μακρινό Δεκέμβριο του 1955, ανήμερα των Χριστουγέννων από τον γάμο της Κάκιας Αναλυττή και τυ Κώστα Ρηγόπουλου.

Στην ανάρτησή τυο ο Άρης Λούπασης αναφέρει:

Η Κάκια Αναλυτή και ο Κώστας Ρηγόπουλος την ημέρα του γάμου τους ανήμερα των Χριστουγέννων του 1955 στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης στο Καλαμάκι με την παρουσία συγγενών, αγαπημένων φίλων και συναδέλφων. Ο ηθοποιός ταξιδεύει με τρένο την ημέρα του μυστηρίου από την Πάτρα στην Αθήνα, φορώντας το σμόκιν της παράστασης όπου εκεί πρωταγωνιστεί και υποδέχεται με υπέροχους υάκινθους την λαμπερή νύφη η οποία καταφθάνει με ένα κατάλευκο νυφικό, δώρο από την Έλλη Λαμπέτη.

Η γνωριμία τους γίνεται λίγους μήνες νωρίτερα στην πρόβες της παράστασης "Το Φιόρε του Λεβάντε" του Γρηγόρη Ξενόπουλου και εξελίσσεται σε μια δυνατή σχέση στο έργο "Έβδομος ουρανός" του Ώστιν Στρόνγ ενώ σύντομα επισφραγίζεται σε γάμο και την απόκτηση της μονάκριβης κόρης τους Ζωής που ακολουθεί το επάγγελμα τους, αποτελώντας μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς της γενιάς της.

Γίνονται ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό μέσα από έξοχες ερμηνείες σε ταινίες του χρυσού ελληνικού κιν/φου και από το 1963 και για τα επόμενα τριάντα πέντε χρόνια όπου συγκροτούν δικό τους θίασο, ανεβάζουν παραστάσεις μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων όπου η ποιότητα και η δυναμική τους ξεπερνά πολλές φορές το ίδιο το έργο, στοιχείο που τους αναγνωρίζουν σπουδαίοι άνθρωποι του χώρου. Η κοινή προσωπική και επαγγελματική τους διαδρομή θα διαρκέσει σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια αποτελώντας ένα από τα πιο αγαπημένα καλλιτεχνικά ζευγάρια και πρότυπο οικογενειακής ευτυχίας και αμοιβαίου σεβασμού.

Εκείνη υπήρξε μια φίνα και λεπτεπίλεπτη παρουσία με έντονα εκφραστικά μάτια που ξεχώρισε με την γνησιότητα και την λυρικότητα με την οποία ερμήνευε μεγάλους ρόλους και εκείνος κατάφερε να εξελιχθεί από έναν ξεχωριστό Ζεν Κωμίκ σε ένα σημαντικό Ρολίστα του υψηλού ρεπερτορίου. Όταν το 2001 μετά από έντονα προβλήματα υγείας πέσει σε κώμα, η Κάκια δεν θα φύγει λεπτό από το πλευρό του και ένα χρόνο μετά τον χαμό του θα φύγει και η ίδια προδομένη από την καρδιά της.

Όπως θα αναφέρει η κόρη τους, η πορεία της ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη καθώς δεν ήθελε να ζει πλέον και να κάνει οτιδήποτε χαρούμενο. Ένας αληθινός και μεγάλος έρωτας. #arisloupasis#actors#actress#theater#cinema#vintagecinema#vintage#greekactors
"Το παραμύθι της ζωής μου" Κώστας Ρηγόπουλος

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ