Gluhwein! Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για το ζεστό κρασί - Χριστουγεννιάτικο , μυρωδάτο , με τά γαρύφαλλα του & τα μπαχαρικούλια του

Σας αρέσει το ζεστό κρασί ή αλλιώς Glühwein και περιμένετε πως και πως να κρυώσει ο καιρός για να απολαύσετε;

Gluhwein: Ζεστό κρασί Υλικά:

  • 1 μεσαίο πορτοκάλι

  • 150 γρ νερό
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 10 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 750 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • Ρούμι ή αμαρέτο, για σερβίρισμα (προαιρετικό)

Glühwein (Ζεστό Κρασί):

Πάμε να δούμε βήμα βήμα την πανεύκολη αλλά και αυθεντική συνταγή για το πιο Χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί, Gluhwein!

Gluhwein Αυθεντική συνταγή:

  1. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, αφαιρ
  2. έστε την φλούδα από το πορτοκάλι σε μεγάλες λωρίδες, προσέχοντας να αποφύγετε την λεύκη σάρκα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κάνετε χυμό από το πορτοκάλι και αφήστε το χυμό στην άκρη.
  4. Προσθέστε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βάλτε να ζεσταθεί μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε τα γαρίφαλα, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις φλούδες πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράστε μέχρι να σχηματιστεί ένα αρωματικό σιρόπι, περίπου 1 λεπτό.
  5. Μειώστε περαιτέρω τη φωτιά και προσθέστε το κρασί.
  6. Αφήστε το να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε σε ποτήρια του κρασιού ή μικρές κούπες, προσθέτοντας ένα κ.τ.γ. ρούμι ή Αμαρέτο και γαρνίρουμε με το φλούδα πορτοκαλιού και το γλυκάνισο αν θέλετε.

Glühwein θερμίδες:

Θερμίδες 

220 

Πρωτεΐνες 

0,4 

Λιπαρά 

0,08 

Κορεσμένα 

λιπαρά 

Υδατάνθρακες 

21,6 

Φυτικές ίνες 

0,9 

Σάκχαρα 

17 

Αλάτι 

0,01

 

Δείτε επίσης:Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει σπιτικό Λικέρ Ρόδι - Σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας!

Gluhwein: ζεστό κρασί με τι συνοδεύεται;

To Gluhwein είναι ένα ιδιαιίτερο ζεστό κρασί καθώς συνδυάζει την γλυκύτητα μαζί με το spicy που σου χαρίζουν τα μπαχαρικά. Μπορείς να συνδυάσεις ένα ποτήρι Gluhwein φανταστικά με φρούτα και με τυριά.

Ο καλύτερος συνδυασμός του Gluhwein γίνεται με το ροκφορ ή το Blue cheese.

Αν θέλεις όμως το Gluhwein σου ως το κρασί για το κυρίως γεύμα, θυμήσου ότι συνδυάζεται φανταστικέ με μια ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα ή ακόμα και μοσχαρίσιο φιλέτο. Ταιριάζει φανταστικά και με το κοτόπουλο, αλλά αυτό που θα λατρέψεις είναι το Gluhwein με το σουφλέ ζυμαρικών! Είναι το κάτι άλλο!

Ευχαριστούμε το petros-syrigos μας έτοιμασε τα υλικά και τη συνταγή για να ετοιμάσουμε το ζεστό κρασί μόνοι μας!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ