Don Leon, ο τράπερ που ανατίναζε ΑΤΜ: Τα λεφτά που έκλεβε "πρωταγωνιστές" στα βίντεο-κλιπ - Κατηγορία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας (βίντεο)

Δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον τράπερ και τους άλλους δύο που συνελήφθησαν, είχαν πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στο Αίγιο

Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τα μέλη της σπείρας με τα ΑΤΜ που εξαρθρώθηκε χθες και τρία μέλη της συνελήφθησαν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τους ασκείται δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι ίδιος πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω σπείρα ήταν πίσω από την ληστεία ΑΤΜ στο Αίγιο στις 4 Οκτωβρίου.

 

Στο Αίγιο επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ εγκατεστημένο σε χώρο σούπερ μάρκετ, ωστόσο αστυνομικοί τους εντόπισαν και όταν τα μέλη της σπείρας το αντιλήφθησαν άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους ανταπέδωσαν στα πυρά. Στο περιστατικό δεν είχε αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Αμέσως μετά, οι δράστες επιβιβάστηκαν σ’ ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένo λίγη ώρα αργότερα. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, το όχημα ήταν κλεμμένο.

Το αυτοβιογραφικό τραγούδι Criminal, του Don Leon

Το τραγούδι του «Criminal» αποτυπώνει την φιλοσοφία του 28χρονου μουσικού που δεν ήταν ποτέ αρκετά σοφός για να ωριμάσει μετά την περιπέτεια του, παρόλο που είχε κάτσει ενάμιση χρόνο στη φυλακή. Δεν ήταν άλλωστε αυτό που λέμε καλό παιδί, αφού μεγαλώνοντας έχει κάνει βαριές αλητείες όπως είχε πει σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μουσικό κανάλι.

Η δράση της σπείρας

Η εν λόγω σπείρα είχε αποκομίσει κέρδη ύψους 710.000 ευρώ και ακολουθούσε συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Αφού έκλεβαν αυτοκίνητα, συνήθως μεγάλου κυβισμού, επέλεγαν ΑΤΜ κυρίως στην επαρχία και σε απομακρυσμένα σημεία, για να έχουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο διαφυγής και εκτός τράπεζας για να έχει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Με τροχό και τη βοήθεια εκρηκτικών ανατίναζαν τα ΑΤΜ και έπαιρναν την κασετίνα με τα χρήματα. Διέφευγαν με τα κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια πυρπολούσαν, είτε με πλαστές πινακίδες προσπαθούσαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., περιγράφοντας τον τρόπο δράσης τους, έλεγαν ότι δεν χρειάζονταν πάνω από ένα λεπτό για να κάνουν τη διάρρηξη.

Έκαιγε τα λεφτά στα βίντεο-κλιπ που ανέβαζε στα social

Σε βίντεο, που ανέβαζε στα social media, o τράπερ εμφανιζόταν με δεσμίδες με 50ευρα στα χέρια να τραγουδάει «μαύρο χρήμα κόβω τίγκα» (βίντεο του 2021, πριν συλληφθεί την πρώτη φορά).



Σε άλλο βίντεο, πρόσφατο, τραγουδάει «από μικρός έχω το νου μου στην κομπίνα», ενώ φαίνεται να μετράει 50ευρα και 100ευρα.

@don_leon95 Δυο φορές τον μήνα δίνω το παρών στο τμήμα ??? #donleon #atm #acab #viral #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - Don Leon



Τόσο ο τράπερ όσο και ένα ακόμη μέλος της σπείρας που εξαρθρώθηκε τώρα είχαν συλληφθεί ξανά για το ίδιο αδίκημα -για διαρρήξεις ΑΤΜ, δηλαδή- τον Ιούλιο του 2021. Η λεία της τότε σπείρας ανερχόταν σε 915.00 ευρώ. Ο τράπερ είχε μπει στη φυλακή, έμεινε 1,5 χρόνο και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά την αποφυλάκισή του ξεκίνησε η δράση της νέας σπείρας.



Για τη σύλληψή του το 2021 ο τράπερ φέρεται να είχε υποστηρίξει πως ήταν δύσκολα οικονομικά, του πρότειναν εύκολο χρήμα και δέχθηκε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ