Κρήτη: Διασωληνωμένη η 17χρονη μαθήτρια, σε κρίσιμη κατάσταση από το αλλεργικό σοκ - Έκανε ένεση αδρεναλίνης, όμως δεν πρόλαβε (βίντεο)

Το κορίτσι έφαγε στο πρωινό κάτι "γαλακτοκομικό" όπου είναι αλλεργική, έκανε ένεση αδρεναλίνης όμως δεν πρόλαβε και κατέρρευσε

Μάχη δίνει η 17χρονη μαθήτρια από σχολείο της Αττικής που παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου στο Ηράκλειο Κρήτης μετά από ανακοπή που υπέστη ύστερα από αλλεργικό σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, οι γονείς της κοπέλας έφτασαν το βράδυ της Κυριακής (10/12) στο Ηράκλειο για να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους. Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τη διοίκηση του Βενιζελείου χαρακτηρίζει εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση της έφηβης.

Η κοπέλα παρουσίασε αλλεργικό σοκ μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο όπου διέμενε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής στην Κρήτη.

Το 17χρονο κορίτσι γνώριζε πως είναι αλλεργική και έτσι αμέσως έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της.

Μετά από λίγα όμως λεπτά η 17χρονη κατέρρευσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Βενιζελείου σε καρδιακή ανακοπή.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και στη συνέχεια η 17χρονη εισήχθη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ