Η Νατάσα Παζαΐτη & ο συνεργάτης της μετά από μαστεκτομή με πλέγμα τσέπη - στηθόδεσμος (φωτό)

Μία πρωτοποριακή μέθοδος

Η Νατάσα Παζαΐτη ολοκλήρωσε με επιτυχία την άμεση αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή με πλέγμα τσέπη – στηθόδεσμος (TiLOOP Bra Pocket).

Μαζί με τον συνεργάτη της κατάφερε να προσφέρει χαρά σε ακόμη μία γυναίκα.

Εφάρμοσε μία πρωτοποριακή μέθοδο με συντριπτικά πλεονεκτήματα.

Διαβάστε ακόμη: Στη Μύκονο ο Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη - Ο οικογενειακός λόγος που τον έφερε στο "νησί των Ανέμων" (βίντεο)

Η τσέπη- στηθόδεσμος είναι  μία τσέπη κατασκευασμένη από ειδικό τιτανιωμένο πλέγμα πολυπροπυλενίου, το οποίο μετά από υποδόρια μαστεκτομή καθηλώνεται  με ράμματα πάνω στον μείζονα θωρακικό μυ κάτω από το δέρμα του μαστού και φιλοξενεί – στηρίζει το ένθεμα σιλικόνης  με τον ίδιο τρόπο που ο μαστός στηρίζεται μέσα σε ένα στηθόδεσμο. Έτσι αντικαθίσταται πλήρως το μαζικό παρέγχυμα που έχει αφαιρεθεί με την υποδόρια μαστεκτομή.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι συντριπτικά:

Καλύτερη ποιότητα κάψας

Γύρω από κάθε ένθεμα σιλικόνης  μέσα στο σώμα δημιουργείται από τον οργανισμό μία αντιδραστική κάψα η οποία το απομονώνει από τους ζωντανούς ιστούς. Η κάψα αυτή προσφέρει στήριξη αλλά και προστασία του ενθέματος από βακτήρια. Πολλές φορές η κάψα που δημιουργείται γύρω από τα ενθέματα σιλικόνης γίνεται σκληρή και συρρικνώνεται προκαλώντας δυσμορφία στον νεοσχηματισμένο μαστό με σοβαρή επίπτωση στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η  τιτανιωμένη στέπη-στηθόδεσμος είναι κατασκευασμένη από πλέγμα τύπου 1α πολυπροπυλενίου (μακροπορώδες ) με τιτανιωμένη υδρόφιλη επιφάνεια. Το πλέγμα αυτό δεν απορροφάται από τους ιστούς αλλά αγκαλιάζεται από τα κύτταρα των γύρω ιστών και ενσωματώνεται δημιουργώντας μόνιμη ισχυρή στήριξη στο ένθεμα σιλικόνης που φιλοξενεί.  Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του πλέγματος  ενέχει μικρότερο κίνδυνο φλεγμονής, μειωμένη τάση για σχηματισμό συρρικνωτικών συνδετικών ιστών προσφέροντας καλύτερη ποιότητα κάψας και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Διατήρηση του μείζονος θωρακικού μυός στην ανατομική του θέση

Το πλέγμα-στηθόδεσμος καθηλώνεται πάνω στον θωρακικό μυ χωρίς να χρειάζεται να γίνει διατομή του για να καλύψουμε την επιφάνεια του ενθέματος σιλικόνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου που προκαλείται από την σύσπαση του μυός, μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, διατήρηση της μυϊκής λειτουργίας. Σημαντικό αισθητικό πλεονέκτημα αποτελεί η εξάλειψη των ορατών μυϊκών συσπάσεων στο δέρμα του μαστού η οποία προκαλείται όταν  το ένθεμα σιλικόνης τοποθετείται κάτω από τον μυ.

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα

Η τοποθέτηση της τσέπης-στηθόδεσμου πάνω από τον θωρακικό μυ επιτρέπει στο ένθεμα σιλικόνης να λάβει την φυσιολογική θέση στον υποδόριο ιστό του μαστού, να κάτσει ομαλά πάνω στην υπομαστική πτυχή, να δημιουργήσει την φυσική καμπυλότητα του κάτω πόλου  εξασφαλίζοντας την κινητικότητα του μαστού με αποτέλεσμα την εξαιρετικά φυσική εμφάνιση του μαστού.

Μικρότερος χειρουργικός χρόνος

Η διαδικασία τοποθέτησης της τσέπης-στηθόδεσμου πάνω τον θωρακικό μύ απαιτεί τον μισό χειρουργικό χρόνο. Δημιουργείται μικρότερο τραύμα στους ιστούς, μειώνεται ο χρόνος της αναισθησίας και ο χρόνος της αποθεραπείας.

Καλύτερη ποιότητα ζωής

Η τοποθέτηση της τσέπης-στηθόδεσμου πάνω από τον θωρακικό μυ επιτρέπει στο σώμα να διατηρήσει την πλήρη μυϊκή του δραστηριότητα  χωρίς να επηρεάζονται οι κινήσεις των ώμων

Πότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πλέγμα τσέπη-στηθόδεσμος

  • Προφυλακτική  υποδόρια μαστεκτομή
  • Μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος και θηλής σε μικρούς καρκίνους που βρίσκονται  σε απόσταση από την θηλή
  • Υποδόρια μαστεκτομή σε συνδυασμό με μειωτική επέμβαση μαστού.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μπείτε στο natasapazaiti.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ