Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα βροχών σε όλη τη χώρα - Άνοδος της θερμοκρασίας (βίντεο)

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Άνοδος της θερμοκρασίας. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο Αιγαίο όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16, στην Ήπειρο από 4 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 17-18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 18-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15-16 βαθμούς, με τις ελάχιστες περιφερειακά της πόλης να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ