Όταν η Εύη Χριστοφιλοπούλου ερωτεύτηκε τον καθηγητή της, της Nομικής - Ήταν 19 χρονών κι εκείνος 35 - Lovestory που κράτησε μια ζωή!

Η γνωριμία, ο έρωτας και η ζωή της Εύης Χριστοφιλοπούλου με τον σύζυγό της, Δημήτρη που έφυγε από τη ζωή

Ο έρωτας του καθηγητή για τη φοιτήτρια είναι από τις πιο ρομαντικές ιστορίες. Η δική σας έχει και μεγάλη διάρκεια.

Ήταν ένας έρωτας κεραυνοβόλος. Στην αίθουσα Ανδρέαδη της Νομικής ένας καθηγητής έδινε διάλεξη και είχα πάει να τον ακούσω. Εκεί, στις πρώτες σειρές, καθόταν ο επιμελητής τότε της Νομικής Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος, που όπως συνηθίζει να λέει κι ο ίδιος μόλις με εντόπισε στο πλήθος «κεραυνοβολήθηκε».

Ανταλλάξαμε τηλέφωνα, γιατί εκείνος μόλις είχε επιστρέψει από τη Γαλλία όπου έκανε τη διατριβή του κι εγώ ήθελα να κάνω μεταπτυχιακά στο Παρίσι και θα μου έδινε πληροφορίες.

Έτσι άρχισε αυτός ο έρωτας που κρατάει γερά, ακόμη και σήμερα.

Διαβάστε ακόμα: Πένθος για την Εύη Χριστοφιλοπούλου: Πέθανε ο σύζυγός της - Ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παντρευτήκαμε σε λιγότερο από έναν χρόνο κι ύστερα αμέσως γεννήθηκαν και τα δύο παιδιά μας. Ήμουν λίγο μετά τα είκοσι. Χωρίς τη στήριξή του δεν θα γινόταν τίποτε. Εγώ, επειδή έκανα νωρίς τα παιδιά, θέλησα να φύγω εκ των υστέρων για μεταπτυχιακές σπουδές και, παίρνοντας το πτυχίο, βρέθηκα στο Λονδίνο.

Έκανα master και μετά διδακτορικό στο London School οf Economics. Ο Δημήτρης για χάρη μου πήρε εκπαιδευτική άδεια και μετακομίσαμε όλοι μαζί εκεί. Ο γιος μου, ο Παύλος ήταν μόλις τριών ετών και η Ελιάνα πέντε.

Η υποστήριξη της μητέρας μου και του συζύγου μου ήταν καταλυτική αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Δεν ήθελα να κάνω εδώ διδακτορικό, γιατί όταν είσαι γυναίκα πανεπιστημιακού θα σου πουν ή θα υπονοήσουν ότι το πήρες κάπως. Ήταν στη δημόσια πολιτική και στις πολιτικές επιστήμες με εμβάθυνση στα πολιτικά κόμματα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Έχετε διαφορά ηλικίας. Αυτό δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση;

NDPPHOTO / NDP PHOTO

Αν υπάρχει διαφορά ηλικίας στο ζευγάρι, πρέπει να υπάρξει και η επιπλέον προσαρμογή σε σχέση με τη φάση ζωής που περνάει ο ένας κι ο άλλος. Αυτό είναι μια πρόσθετη δυσκολία. Αλλά όταν έχεις μια καλή σχέση δεν παίζει σπουδαίο ρόλο. Δεν υπάρχει κανόνας σε αυτά, αλλά εμείς δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ πρόβλημα.

Κρίση στη σχέση μας δεν υπήρξε ποτέ, αν και υπάρχουν καβγάδες, όπως σε όλους. Οι καβγάδες όμως μπορεί να είναι και πολύ δημιουργικοί. Να σε οδηγούν κάπου. Να σκεφτείς τι πήγε στραβά και μαλώσαμε. Να είναι η αφετηρία για μια νέα συμφωνία.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ