Χριστούγεννα με «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» από το Στέλιο Παρλιάρο - στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη βραδιά διοργάνωσε ο «αλχημιστής» της ζαχαροπλαστικής

Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη βραδιά διοργάνωσε ο «αλχημιστής» της ζαχαροπλαστικής, Στέλιος Παρλιάρος, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στον ανανεωμένο και ταυτόχρονα ιστορικό χώρο τέχνης Contemporary Art | Zoumboulakis Galleries στην καρδιά του Κολωνακίου, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.  

Με τη μυρωδιά του βουτύρου και των φρεσκοψημένων αμυγδάλων από τους κουραμπιέδες να πλημμυρίζει τον χώρο της γκαλερί - σηματοδοτώντας επίσημα την έναρξη των γιορτών και ξυπνώντας μνήμες παιδικής ηλικίας-, η ομάδα του Στέλιου Παρλιάρου, όλοι απόλυτα συγχρονισμένοι σε μια καλοστημένη «χορογραφία» πίσω από τον πάγκο εργασίας, δημιουργούσε επί τόπου παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, από τα κατεξοχήν χριστουγεννιάτικα έως τα «νησιωτικά» και άκρως κομψά στη λιτότητά τους αμυγδαλωτά. Η παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» ξεκίνησε με τον πιο απρόσμενο και μελωδικό τρόπο: ο βραβευμένος μουσικός και συνθέτης, Θοδωρής Οικονόμου, πήρε τη θέση του στο πιάνο παρουσιάζοντας στους καλεσμένους την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ειδικά για τη βραδιά με έμπνευση από τις συνταγές του βιβλίου, όπως το παγωτό «Σικάγο» και τα Petit Four.
 
Ο Στέλιος Παρλιάρος μίλησε για την αρχειακή αξία του νέου του βιβλίου «Ελληνική Ζαχαροπλαστική», όπου στόχος του ήταν να αφηγηθεί και κυρίως να καταγραφεί με έναν πρωτότυπο και χρηστικό για τους αναγνώστες τρόπο η ιστορία των ελληνικών, αστικών ζαχαροπλαστείων μέσα από τις συνταγές 56 αντιπροσωπευτικών γλυκών τους. Δύο αγαπημένοι φίλοι του Στέλιου Παρλιάρου, η Ελένη Ψυχούλη και ο Φώτης Σεργουλόπουλος, πήραν στη συνέχεια τον λόγο μιλώντας για τη σημαντική πορεία του, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψαν αστείες και αναπάντεχες πτυχές της προσωπικότητας του.

Διαβάστε επίσης:Στέλιος Παρλιάρος - Βιβλίο Ελληνική ζαχαροπλαστική: H ιστορία της μέσα από τα μάτια ενός κορυφαίου pastry chef

Με φόντο τη νέα, και εκρηκτική σε χρώματα, έκθεση του εικαστικού Φίλιππου Θεοδωρίδη που παρουσιάζεται τώρα στην γκαλερί Ζουμπουλάκη, ο Στέλιος Παρλιάρος και η ομάδα του διοργάνωσαν μια άκρως ατμοσφαιρική βραδιά, μια παρουσίαση βιβλίου πέρα από τα συνηθισμένα, όπου φίλοι, συνεργάτες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου έδωσαν το «παρών» αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους και τον θαυμασμό τους σε έναν άνθρωπο που έδωσε πρόσωπο στην σύγχρονη ελληνική ζαχαροπλαστική και που με κάθε του νέο εγχείρημα -μικρό ή μεγάλο- προσπαθεί να κάνει τη ζωή μας τουλάχιστον πιο…γλυκιά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ