Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στις 23,1 μονάδες, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,4,8% - Προβλήματα, ακρίβεια, εγκληματικότητα & βία (βίντεο)

Το 44% λέει ότι μπορεί να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαμηλά, αλλά με προοπτικές το "κόμμα Χαρίτση"

Την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action24. To κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 38,6% στην εκτίμηση ψήφου, με οριακή άνοδο σε σχέση με το Νοέμβριο - με προβάδισμα 23,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που χάνει μισή μονάδα και εμφανίζεται στο 15,5%. 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 37,3 ως ο καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού, με δεύτερο τον... Κανένα, που λαμβάνει 33,1%! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφει νέα πτώση στο 13,4% , από το 14,7% του Νοεμβρίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που εμφανίζονται είτε στάσιμα, είτε με πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, το 44,3% των ψηφοφόρων του κόμματος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη έχει δυνατότητες να ανακάψει. 

Η Νέα Αριστερά των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πολύ χαμηλά στην εκτίμηση ψήφου - στο 2,6% - ωστόσο ένα ποσοστό 24,7% δηλώνει ότι «σίγουρα» ή «πολύ πιθανά» να το ψηφίσει!

Χαμηλές προσδοκίες

Περιορισμένες είναι οι προσδοκίες των πολιτών για το 2024 - το 31,8% δηλώνει μεγάλη ή αρκετή αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά. Οι πολίτες - όπως και σε όλες τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις - θεωρούν ως μακράν σοβαρότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας την ακρίβεια, ενώ σημαντικά ποσοστά έχει πλέον και η εγκληματικότητα. Παράλληλα, η πλειονότητα των πολιτών στέκεται αρνητικά απέναντι στους γάμους ομοφύλων ζευγαριών, ενώ πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνων που διαφωνούν με την τεκνοθεσία για τους ομοφύλους. Μάλιστα, η εταιρεία έκανε ερώτημα για το θέμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ - με τους 8 στους 10 να εκφράζουν τη διαφωνία τους, ειδικά για την τεκνοθεσία.

Μικρές είναι οι προσδοκίες για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενώ πάνω από ένας στους τρεις συμφωνεί με τα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

KARTA_02

KARTA_03

KARTA_04

KARTA_05

KARTA_06

KARTA_07

KARTA_08

KARTA_09

KARTA_10

KARTA_11

KARTA_12

KARTA_13

KARTA_14

KARTA_14B

KARTA_15A

KARTA_15B

KARTA_16A

KARTA_16B

KARTA_17A

KARTA_17B

KARTA_18A

KARTA_18B

KARTA_18C

KARTA_19

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ