Έγκλημα στα Καλύβια: «Μας κακοποιούσε, δεν άντεξα» ισχυρίστηκε ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του – Του κατάφερε πάνω από 20 μαχαιριές (βίντεο)

Η μητέρα και ο αδερφός του διέμεναν σε άλλο σπίτι, καθώς είχαν εγκαταλείψει τον 71χρονο

Όσο περνούν οι ώρες από το έγκλημα στα Καλύβια, περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 16χρονος, που μαχαίρωσε με περίπου 20 μαχαιριές μέχρι θανάτου τον πατέρα του το βράδυ της Παρασκευής.

Εκτός από το γεγονός ότι ενήργησε «εν βρασμώ», ο ανήλικος φέρεται να είπε ότι δεν άντεξε, υποστηρίζοντας τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του με τον μεγαλύτερο αδερφό του είχαν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά επί σειρά ετών από το θύμα.

H μητέρα με τον αδερφό του διέμεναν σε άλλο σπίτι από τον ίδιο και τον 71χρονο.

Πώς έγινε το φονικό στα Καλύβια

Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 21:00 της Παρασκευής (22/12), ο ανήλικος επέστρεψε στην κατοικία του στα Καλύβια Θορικού Αττικής, όπου διέμενε με το θύμα-πατέρα του, αφού προηγουμένως είχε μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας με τον αδερφό του τη μητέρα του και τον σύντροφό της.

Στη συνέχεια, περίπου στις 21:20, κατά την επιστροφή του θανόντος στην κατοικία τους, ο κατηγορούμενος ανέμενε την είσοδό του από την κεντρική θύρα του πρώτου ορόφου, έχοντας στην κατοχή του δύο μαχαίρια και τη στιγμή της εισόδου του τού επιτέθηκε με αυτά, πλήττοντάς τον με πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στο λαιμό και στο πρόσωπο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο παθών επιχείρησε να διαφύγει, κατερχόμενος τη σκάλα της κατοικίας, έως ότου κατέληξε στον αύλειο χώρο του ισογείου, όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Αμέσως μετά το έγκλημα που διέπραξε, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο, καθώς και με τη μητέρα του και τον αδελφό του, ενημερώνοντάς τους για την πράξη στην οποία προέβη.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, διαπιστώθηκε πλήθος κηλίδων αίματος σε διάφορα σημεία, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών, με μήκος λάμας 12 εκατοστών, μία λάμα μαχαιριού μήκους 20 εκατοστών και μία λαβή μαχαιριού, τα οποία χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος κατά την τέλεση του εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε στους αστυνομικούς την πράξη του, αναφέροντας ως κίνητρο τις χρόνιες κακοποιητικές συμπεριφορές του θανόντος προς αυτόν, τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Ο ανήλικος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετώπιζε κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα, ούτε έχει σχέση με ναρκωτικές ουσίες.

 

 

Το τηλέφωνο της μητέρας στην Αστυνομία

Η μητέρα του παιδιού τηλεφώνησε στις 22.00 στην άμεση δράση λέγοντας πως ο ανήλικος γιος της είχε επεισόδιο με τον 71χρονο πατέρα του που εξελίχθηκε σε οικογενειακή τραγωδία. Ο 16χρονος φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του και στη συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι καταφέροντας του θανάσιμα, πολλαπλά χτυπήματα.

 

 

Άμεση η σύλληψη

Ο ανήλικος παρέμεινε στο σημείο μέχρι την στιγμή που έφτασε η αστυνομία στη μονοκατοικία που διαπράχθηκε το φονικό και τον συνέλαβε.

Στον τόπο της τραγωδίας, εκτός από την αστυνομία, κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κλήθηκε η μητέρα για να δώσει κατάθεση.

Γιάννης Μαρακάκης: «Θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας»

«Κανείς δε γεννιέται δολοφόνος, υπάρχει μια κατάσταση (…) που δημιουργείται από το γενικότερο κλίμα και φτάνει στο αποτέλεσμα. Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει γίνει, πιθανότατα αυτό που εικάζουμε όλοι, είναι ότι θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας», λέει για την υπόθεση ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης

 

 

«Οι ανήλικοι που διαπράττουν κακούργημα αντιμετωπίζονται με αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ