Προλαβαίνετε! Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Μεσσηνιακή Ραψωδία: 4 μέρες στη Μεσσηνία - Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη

Τέλειος προορισμός!

3, 4 μέρες με πούλμαν στην Αρχαία Μεσσήνη - Καλαμάτα - Μουσείο Καρέλια παραδοσιακής φορεσιάς - Μεθώνη - Πύλος - Σπήλαια Διρού - Αρεόπολη - Πάρκο Σιδηροδρόμων Αγία Θεοδώρα Βάστας Αρκαδίας. Διαμονή στο ELITE CITY RESORT 4*.

Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του Ρεβεγιόν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς  

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αναχώρηση στις 08:00 από την Αθήνα μέσω σήραγγας Αρτεμισίου, Μεγαλόπολης για την όμορφη Μεσσηνία και το ιδιαίτερα εντυπωσιακό αρχαιολογικό πάρκο της αρχαίας Μεσσήνης (έξοδα ατομικά). Καθώς θα περπατάμε, θα νιώσουμε τη λάμψη της πολιτείας που είχε μια όψη μυθική, στολισμένη όπως ήταν με τα αριστουργηματικά γλυπτά του Δαμοφώντα. Αργότερα θα βρεθούμε στην πόλη της Καλαμάτας οπού έχει φορέσει τα γιορτινά της. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (έξοδα ατομικά) στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου, εκεί όπου παλιά βρισκόταν η Δημοτική Αγορά της πόλης. Στη συνέχεια προσκύνημα στη Μητρόπολη της Υπαπαντής και στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου νοιώθει κανείς την παρουσία των Κολοκοτρώνη, Νικηταρά και άλλων οπλαρχηγών να γονατίζουν μπροστά από την ωραία πύλη, ξεκινώντας την Επανάσταση. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και περίπατο στην πόλη της Καλαμάτας, στον εμπορικό πεζόδρομο δρόμο της Αριστομένους και την κεντρική πλατεία της που έχει στολιστεί και φέτος μοναδικά. Εγκατάσταση στο Elite City Resort 4*, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η ΜΕΡΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΕΛΙΑ – ΜΕΘΩΝΗ - ΠΥΛΟΣ

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε την ήμερα με την επίσκεψη μας στο μουσείο κόσμημα της πόλης, που τελεί υπό την αιγίδα της οικογένειας Καρέλια και είναι ιδιωτική συλλογή παραδοσιακών στολών του Λυκείου Ελληνίδων (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για εικόνες μοναδικές που μας συντροφεύουν στον γύρο μας στην Μεσσηνιακή γη και συγκεκριμένα στην δυτική πλευρά της. Μέσω της παραλιακής διαδρομής περνάμε από το Πεταλίδι και βλέπουμε από απόσταση την καστρόπολη της Κορώνης, την διάσημη για την καταπληκτική της θάλασσα Φοινικούντα, φθάνουμε στην Μεθώνη. Εκεί βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια κάστρα της Ελλάδας. Χαλαρός περίπατος και φωτογραφίες περιμετρικά από το κάστρο και συνεχίζουμε για την Πύλο, την οικοδέσποινα του κόλπου Ναυαρίνου όπως αναφέρεται. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της Πύλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν.

3η ΜΕΡΑ

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ - ΛΙΜΕΝΙ - ΔΥΡΟΣ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ

Χρόνια Πολλά!! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μια πανοραμική διαδρομή γεμάτη μνήμες και μεσαιωνικούς πύργους στη Μεσσηνιακή και Λακωνική Μάνη. Περνώντας την Στούπα και την γραφική Καρδαμύλη, το Λιμένι (γενέτειρα και Πύργος των Μαυρομιχαλέων) φθάνουμε στα Σπήλαια Διρού - Βλυχάδας (εφόσον βρίσκεται σε λειτουργία - έξοδα ατομικά). Είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια και βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου. Η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία, κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα. Επιστρέφοντας, ελεύθερος χρόνος στην ιστορική και ατμοσφαιρική Αρεόπολη για να δούμε τον διατηρητέο οικισμό, κρατώντας έντονα τα στοιχεία του παραδοσιακού χαρακτήρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η ΜΕΡΑ

ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ - ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ - ΑΘΗΝΑ

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και πρώτη μας επίσκεψη το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων με τα τραίνα αντίκες στην πόλη της Καλαμάτας. Το πάρκο είναι ένα υπαίθριο μουσείο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε για το “θαύμα” της φύσης, όπως αναφέρεται το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στην Βάστα Αρκαδίας. Τα λόγια της προσευχής της, μπροστά στα μάτια μας! Δεκαεπτά πελώρια δέντρα ξεπηδούν από τη στέγη της ενώ από τα θεμέλια αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Χρόνος να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις από τον αυτοκινητόδρομο Αρτεμισίου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δείτε επίσης:Ονειρεμένες γιορτές στη Ρώμη! 5 μέρες Ρώμη - Βατικανό (Φλωρεντία)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ