Υπέκυψε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στου Ρέντη: Του είχαν ακρωτηριάσει το πόδι για να τον σώσουν - Ήταν 20 μέρες στη ΜΕΘ (φωτό & βίντεο)

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αστυνομικός που είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο άτυχος υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης, καταγωγή από Σέρρες και Θεσσαλονίκη, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας από τις 7 Δεκεμβρίου, μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του 31χρονου αστυνομικού είχε επιδεινωθεί και ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι (περίπου στις 12:30 μ.μ.) ο οργανισμός του δεν άντεξε και ο νεαρός αστυνομικός έφυγε από τη ζωή.

Tο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, που είχε εκδοθεί πριν από πέντε ημέρες, ανέφερε ότι οι γιατροί περίμεναν να καθαρίσει ο οργανισμός του από τα κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου αμέσως μετά τα Χριστούγεννα να προχωρήσουν σε τεστ νευρολογικής λειτουργίας. Δυστυχώς, ο άτυχος αστυνομικός δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του. Του είχε αφαιρεθεί από το πόδι ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Διαβάστε ακόμα: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα - Παλεύει στη ΜΕΘ (βίντεο)

Για τα επεισόδια στου Ρέντη έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμα: Προθεσμία να απολογηθεί, πήρε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό: "Δεν ήταν οργανωμένος, τον παρέσυραν" λέει ο πατέρας του (βίντεο)

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Δείτε ακόμα: Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα - Υπέστη ανακοπή για 10 λεπτά, τον επανάφεραν, σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος

Οικονόμου: Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην μεγάλη μάχη που έδωσε ο άτυχος Γιώργος για πολλές ημέρες διαμηνύοντας ότι «η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη».

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.

Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας.

Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς.

Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ